Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IPJ Alba va asigura liniștea și ordinea în județ cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Peste 250 de polițiști vor fi zilnic la datorie

Publicat

Pentru ca cetăţenii judeţului Alba să sărbătorească Sfântul Praznic al Învierii Domnului Isus Hristos în linişte, poliţiştii din judeţul Alba se vor afla la datorie, urmărind să asigure un climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică pentru semenii lor. IPJ Alba va funcționa zilinic cu peste 250 de angajați care vor fi prezenți atât în lăcașele de cult cât și pe șosele.

Cu ocazia sărbătorilor Pascale, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a luat  o serie de măsuri, pentru intensificare acţiunilor, suplimentarea efectivelor de siguranţă publică, dar şi în ceea ce priveşte prezenţa echipajelor de poliţie rutieră în locurile aglomerate, în vederea prevenirii producerii de evenimente negative.

În acest sens, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va acţiona zilnic cu peste 250 poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi alte formaţiuni, care vor folosi 78 de mijloace auto, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, formate din poliţişti, jandarmi şi poliţie locală.

Efectivele de poliţie vor fi prezente în zona lăcaşurilor de cult dar şi în zonele pieţelor, supermarket-urilor şi a locurilor de divertisment, cu public numeros.

Se va asigura prezenţa activă a poliţiştilor rutieri, pe drumurile publice din judeţul nostru, pentru prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul traficului rutier. Cele 16 aparate radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, vor fi folosite zilnic pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin efectivele de care dispune, este pregătit să răspundă prompt la orice sesizare sau reclamaţie a cetăţenilor, pentru asigurarea unui climat de siguranţă corespunzător pe perioada Sărbătorilor Pascale.

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, recomandăm cetăţenilor să urmeze câteva dintre următoarele sfaturi preventive:

– Fiţi atenţi la genţi, poşete şi buzunare  în zonele aglomerate din pieţe, gări, autogări, supermarketuri!;

– Nu primiţi în curtea casei persoane necunoscute care oferă spre vânzare diverse bunuri sau apelează la mila dumneavoastră!;

–  Nu  lăsaţi uşa deschisă pe timpul nopţii!;

– Când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi închideţi ferestrele!;

– Evitaţi consumul excesiv de alcool şi stările conflictuale!;

–         Nu conduceţi autoturismul după ce aţi consumat alcool!;

–         Nu lăsaţi cheile în contact, chiar dacă părăsiţi autovehiculul pentru scurt timp!;

–         Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, bunuri de valoare;

–      În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apel Unic de Urgenţă.

Vă dorim ca sărbătoarea Învierii Domnului să aducă lumină şi linişte în sufletele şi casele dumneavoastră

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax