Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ironia sorţii: Traian Berbeceanu a sărit în ajutorul acuzatorului său. Poliţistul Alin Muntean a leşinat în timpul audierilor

Publicat

Traian Berbeceanu Curtea de Apel Alba Iulia Miercuri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, are loc un nou termen în dosarul fostului şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia. Sunt audiaţi ca martori şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Hunedoara şi doi poliţişti de la IPJ Alba şi IPJ Sibiu.

Potrivit unor surse judiciare, în timpul audierilor, inculpatului Alin Muntean – poliţistul judecat în acelaşi dosar pentru fabricarea de probe împotriva comisarului şef Traian Berbeceanu – i s-ar fi făcut rău şi a leşinat. Ironia sorţii a făcut ca Traian Berbeceanu să fie prima persoană care a sărit să-i acorde primul ajutor.

La audieri participă şi autorii dosarului DIICOT în care Traian Berbeceanu este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional, dar şi fostul şef al BCOO Alba Iulia, care are dublă calitate: atât de inculpat, cât şi de parte vătămată.

Un incident a avut loc în timpul audierilor, scrie hunedoaraliberă.ro. Potrivit unor surse judiciare, în timpul audierilor, inculpatului Alin Muntean i s-ar fi făcut rău şi a leşinat.

Ironia sorţii a făcut ca Traian Berbeceanu să fie prima persoană care a sărit să-i acorde primul ajutor.

Şedinţa a fost suspendată timp de 30 de minute, timp în care personalul medical al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a intervenit pentru a-i acorda îngrijiri medicale lui Alin Muntean, care s-a lovit la cap după ce a căzut din picioare.

Poliţistul Alin Muntean este acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă împotriva comisarului şef Traian Berbeceanu.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât în 21 ianuarie conexarea celor două dosare în care este implicat fostul şef al BCCO Alba Iulia, comisarul-şef Traian Berbeceanu. Dacă într-unul dintre cazuri, acesta este parte civilă, iar fostul şef DIICOT Alba, Ioan Mureşan şi fostul procuror Nicolaie Cean, respectiv poliţistul Alin Muntean sunt inculpaţi, în al doilea dosar, este inculpat alături de alte persoane din Hunedoara.

În încheierea de şedinţă din 21 ianuarie, când s-a decis conexarea dosarelor, instanţa mai face şi alte precizări: „Reuneşte cele două cauze, respectiv dosarul nr.24723/3/2014 în care a fost emis rechizitoriul nr.386D/P/2013 de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism la cauza aflată deja pe rolul Înaltei Curţi nr.2738/1/2014 în care a fost emis rechizitoriul nr.212/P/2013 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Prorogă discutarea măsurii preventive a controlului judiciar luată faţă de inculpaţii Rusu Gheorghe şi Rusu Ana pentru următorul termen de judecată.

Admite cererile de amânare a cauzei formulate de inculpaţii Rusu Gheorghe, Rusu Anca, Urs Ion Vasile, Mihalache Mihai Adrian şi SC Uranus Junior 2003 SRL în vederea angajării unor apărători aleşi. Pune în vedere acestor acestor inculpaţi că au posibilitatea să formuleze cereri de probatorii pe care le vor depune la dosar până la data de 26.01.15, urmând a fi puse în discuţie la următorul termen de judecată ce se va acorda în cauză.

Amână pronunţarea asupra cererii de probatorii formulată de parte civilă Berbeceanu Traian până la momentul pronunţării cu privire la toate probele propuse în dosarul ataşat.

Prorogă, la cererea Ministerului Public, discutarea cererilor formulate de apărare, în sensul introducerii în cauză a unor părţi responsabile civilmente. Se efectuează adresă către Ministerul Finanţelor, Agenţia de Administrare Fiscală pentru a preciza poziţia pe latura civilă a cauzei.

Amâna cauza şi acordă termen la 28 ianuarie 2015, ora 10.00, Sala Secţiei Penale, pentru când vor fi audiaţi martorii Nicolescu Cătălin Vasile şi Col. Borhină. Se va proceda la audierea inculpatului Mihalache Mihai Adrian şi la continuarea audierii inculpatului-parte civilă Berbeceanu Traian. Inculpaţii Mureşan Ioan, Cean Nicolaie Ioan, Muntean Alin Mirel, Rusu Gheorghe, Rusu Anca, Urs Ion Vasile, Mihalache Mihai Adrian, SC Uranus Junior 2003 SRL prin reprezentant legal Rusu Anca, inculpatul parte civilă Berbeceanu Traian, precum şi partea vătămată Ministerul Finanţelor, Agenţia de Administrare Fiscală au termen în cunoştinţă, conform dispoziţiilor art.353 alin.2 Cod procedură penală”.

Traian Berbeceanu a fost trimis în judecată, în iulie 2014, de procurorii DIICOT, fiind acuzat de luare de mită, sprijinire a unui grup infracţional organizat, fals în declaraţii, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la delapidare. Dosarul ar urma să fie soluţionat de judecătorii de la Tribunalul Bucureşti.

În 16 iulie 2014, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Ioan Mureşan, procuror şef al DIICOT Alba la data faptelor, pentru abuz în serviciu, represiune nedreaptă şi fals intelectual, pe Nicolaie Ioan Cean, fost procuror DIICOT în perioada 7 decembrie 2009 – 15 august 2013, în prezent pensionat, pentru complicitate la abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie, şi pe Alin Mirel Muntean, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul BCCO Alba la data faptelor, pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă.

Potrivit DNA, fostul şef al DIICOT Alba şi cei doi complici ai săi au fabricat dosarul lui Traian Berbeceanu încercând să îl reducă la tăcere pe fostul şef al BCCO Alba şi să obţină de la acesta materiale despre care credeau că i-ar fi putut incrimina.

Citeşte şi Caz UNIC în justiția românească: Berbeceanu trimis în judecată pentru fapte incriminate de persoane ACUZATE că au FABRICAT probele

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax