Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Caz UNIC în justiția românească: Berbeceanu trimis în judecată pentru fapte incriminate de persoane ACUZATE că au FABRICAT probele

Publicat

berbeceanu Decizie surprinzătoare în cazul dosarului DIICOT în care este cercetat fostul şef BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu. Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţia procurorilor la decizia Tribunalului Bucureşti de retrimitere a rechizitoriului la Parchet, astfel că începe judecarea. Cazul este unic în justiția românească. Traian Berbeceanu este trimis în judecată pentru fapte incriminate de către persoane acuzate tocmai că au fabricat probe în acest dosar.

„Instanţa admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală împotriva încheierii din data de 24 septembrie 2014, pronunţată de judecătorul de camera preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti, Secţia I Penală. Desfiinţează în totalitate încheierea din data de 24 septembrie 2014, constată legalitatea sesizării instanţei şi dispune începerea judecăţii. Decizia este una definitivă”, potrivit Curţii de Apel Bucureşti.

Reamintim că în septembrie, prin decizie a judecătorului de cameră preliminară la Tribunalul Bucureşti, dosarul prin care procurorii cereau începerea judecăţii pentru fostul şef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu a fost retrimis la DIICOT – Structura Centrală, pentru refacerea rehizitoriului. Practic, documentul prezentat de procurori nu i-a convins atunci pe magistraţi că există motivele întemeiate pentru a începe judecarea cauzei.

Acum, Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţia procurorilor DIICOT.

Ar putea fi considerat un caz unic în practica judiciară românească, având în vedere că se judecă simultan atât dosarul în care Berbeceanu este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat, luare de mită şi spălare de bani, cât şi cel al acuzatorilor săi – fostul şef DIICOT Alba, Ioan Mureşan, procurorul Nicolae Cean şi poliţistul Alin Muntean, acuzaţi de procurorii DNA că ar fi fabricat probe împotriva lui Traian Berbeceanu.

Reamintim că procurorii DIICOT au decis trimiterea în judecată a fostului șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, Traian Berbeceanu, în iulie 2014. Printre acuzaţiile aduse de procurori se numără cele de luare de mită, spălare de bani, fals şi complicitate la delapidare, sprijinire aunui grup infracţional orgnizat, fals în declaraţii, toate acestea “în concurs real de infracţiuni, cu aplicarea legii penale mai favorabile”.

Dosarul lui a intrat în atenţia instanţei în aceeaşi zi în care o măsură similară a luat DNA, pentru dosarul acuzatorilor săi, Ioan Mureşan, fostul şef DIICOT Alba, fostul procuror DIICOT Nicolaie Cean şi poliţistul Alin Muntean, trimişi în judecată pentru abuz în serviciu şi represiune nedreaptă, în legătură cu dosarul lui Berbeceanu.

Citeşte şi Traian BERBECEANU, trimis în JUDECATĂ, de DIICOT. În aceeaşi zi, şi dosarul fostului şef DIICOT Alba, Ioan Mureşan, a intrat în atenţia instanţei

În cazul dosarului fostului şef DIICOT Alba, Ioan Mureşan, Înalta Curte a dispus, în septembrie, începerea judecăţii. Rechizitoriul DNA a fost admis de magistraţi, iar primul termen de judecată este stabilit pentru 15 octombrie. Procurorii DNA au arătat că reprezentanţii instituţiilor care ar fi trebuit să asigure respectarea legii au fost cei care i-au construit un dosar lui Berbeceanu, iar pe baza acestuia au reuşit să-l înlăture din funcţie.

Mai mult decât atât, fostul şef BCCO Alba Iulia a stat în arest preventiv o lună, pe baza unor declaraţii obţinute – de cei plătiţi să apere interesele cetăţenilor – prin folosirea unor ameninţări, promisiuni sau favoruri. Mureşan, Cean şi Muntean au angrenat o veritabilă ”armată” de persoane, în special infractori cercetați de fostul șef al BCCO Alba Iulia în diferite dosare, dar și alți polițiști, procurori, avocați, grefieri, unii implicați fără să își dea seama în acest scenariu. Cei mai mulți și-au modificat declarațiile în fața procurorilor DNA.

Citeşte şi DOSARUL Fostului Șef de la DIICOT Alba: Înalta Curte a dispus începerea judecăţii. RECHIZITORIUL procurorilor care l-au ”lucrat” pe Berbeceanu

Citeşte şi CONSPIRAȚIA PROCURORILOR: Rechizitoriul care arată cum a fost FABRICAT dosarul comisarului Berbeceanu | INTERCEPTĂRI

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax