Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ISJ Alba a început plata pentru cei peste 5.000 de elevi navetiști din județ. Este virată în conturi o primă parte din banii pentru transport

Publicat

elevi

După ce Ministerul Finanțelor a deblocat suma de 30.000 de lei pentru plata sumelor restante elevilor navetiști, ISJ Alba a început să plătească o parte din abonamentele celor peste 5.000 de elevi navetiști. Potrivit inspectorului general, Dorin Sandea, județul Alba a primit 27% din totalul de bani necesar pentru acoperirea tuturor cheltuielilor.

Cei 5.384 de elevi navetiști, majoritatea liceeni, din județul Alba au început să își primească o primă parte din banii restanți pentru decontarea transportului. Potrivit inspectorului şcolar general Dorin Sandea, pentru județul Alba a fost alocată suma de 8.480 lei, adică 27% din totalul de 3.169.351 de lei.

Elevii vor primi va rândul lor un procent de 27% din suma alocată fiecărei unități de învățământ, iar banii vor fi virați pe card.

Navetiști de la mai multe școli și licee din județul Alba nu și-au mai primit banii pentru decontul abonamentelor de transport din luna noiembrie 2012.

Referitor la acest subiect Instituția Prefectului Alba a transmis următoarele: „În urma discuţiilor purtate între prefectul Gheorghe Feneşer şi inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Dorin Sandea s-au evidenţiat la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţ, dificultăţi pentru plata cheltuielilor de transport, navetă pentru elevi. Atât prefectul Gheorghe Feneşer cât şi inspectorul general, Dorin Sandea au întreprins mai multe intervenţii în acest sens la Ministerul Educaţiei Naţionale, prin care au solicitat deblocarea fondurilor destinate plătii transporturilor elevilor.

<Recent am fost informat de către domnul Dorin Sandea, cu privire la faptul că Guvernul României a identificat resurse financiare pentru plata transportului, iar din discuţiile purtate cu directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Alba, d-na Maria Iacob, am primit asigurări că, în cel mai scurt timp posibil, contravaloarea cheltuielilor de transport vor fi alocate>, a precizat prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax