Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Curtea de Apel Alba Iulia a dat dreptate părinților elevilor de la școala din Micești. Copiii nu vor mai fi mutați

Publicat

protest+

Comitetul de părinți, alături de Primăria și Consiliul Local Alba Iulia au câștigat procesul cu Liceul cu Program Sportiv, în ceea ce privește situația de la Școala Gimnazială din Micești.

O sentință definitivă a fost pronunțată de Curtea de Apel Alba Iulia, în urma căreia decizia de mutare a ciclului gimnazial de la Micești la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia, a fost anulată definitiv de instanță. 

Mai mult, Liceul cu Program Sportiv trebuie să plătească 1.000 de lei Comitetului de Părinți cu titlu de cheltuieli de judecată.

”Respinge ca nefondat recursul declarat de pârâtul Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia împotriva sentinţei administrative nr. 635/CAF/2018 pronunţată de Tribunalul Alba – Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ, Fiscal şi de Insolvenţă în dosar nr. 962/107/2018. Admite pe fond cererea de intervenţie accesorie în interesul intimatul reclamant Comitetul de Părinţi al Şcolii Gimnaziale Miceşti formulată de intervenienţii Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia şi Municipiul Alba Iulia. Obligă recurentul la plata sumei de 1000 lei în favoarea intimatului reclamant cu titlu de cheltuieli de judecată în recurs. Respinge cererea recurentului privind acordarea cheltuielilor de judecată în recurs. Definitivă. Pronunţată în data de 06.03.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei” se arată în soluția pe scurt prounțată de Curtea de Apel Alba Iulia. 

”Noi ne-am opus desființării acelor clase și am dat în judecată alături de Comitetul de Părinți. Inspectoratul a spus tot timpul că pentru economie au făcut acest lucru, dar care economie, că nu plătiți voi… Noi, primăria, am făcut investiții acolo. Sunt foarte bucuros de această decizie a Curții de Apel” a declarat viceprimarul Gabriel Pleșa pentru Alba24.

Reamintim că situația a generat un mare scandal între părinți, primărie și Inspectoratul Școlar Alba, după ce Consiliul de Administrație al Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia a decis mutarea cilcului gimnazial al Școlii Gimnaziale din Micești, în clădirea liceului din Alba Iulia.

Vezi și: VIDEO: Huiduieli la începutul anului școlar în Micești. Părinții s-au întors cu spatele la director în timpul discursului

Hotărârea liceului a fost motivată la mic de elevi înscriși în ciclul gimnazial. Prin urmare, consiliul de administrație de care școala aparține a hotărât ca, din toamna anului 2018, în noul an școlar, clasele V-VIII să fie mutate în unitatea Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia.

Părinții din Micești s-au revoltat și nu au fost de acord cu hotărârea luată de direcțiunea liceului. Prin urmare au dat în judecată Ministerul Educației Naționale reprezentat de Inspectoratul Școlar Județean Alba și Liceul cu Program Sportiv, proces în care au cerut anularea hotărârii nr. nr. 86/17.01.2018.

În luna iulie, comitetul de părinți al Școlii Gimnaziale Micești a câștigat în primă instanță procesul împotriva Ministerului Educației în ceea ce privește mutarea claselor V-VIII de la școala din Micești la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia. Tribunalul Alba a desființat hotărârea prin care clasele din ciclul gimnazial urmau să funcționeze din toamnă în clădirea liceului din Alba Iulia.

La data respectivă, zeci de părinți și elevi au venit pentru a protesta în fața Inspectoratului Școlar Județean Alba. Pe pancarte protestatarii au scris: „Dacă ei sunt viitorul, nu le mai stricați motorul!”, „Doamna Dărămuș (șefa ISJ Alba -n. red.), se știe că istoria se scrie și când faceți o prostie!”, „Pe ai noștrii scumpi copii nu faceți economii!”

Precizările Inspectoratului Școlar Județean Alba

”Dosarul procesual nr.962/107/2018 înregistrat pe rolul Tribunalului Alba a avut ca obiect anulare act administrativ: HOTARÂREA nr.86/17.01.2018 emisă de Consiliul de Administrație al Liceului cu Program Sportiv Alba.

Prin Sentința Administrativă nr.635/CAF/2018 pronunțată de Tribunalul Alba instanța a admis excepția lipsei calității procesuale pasive invocată de Inspectoratul Școlar Județean Alba și pe cale de consecință a respins acțiunea formulată de reclamantul Comitetul de Părinți al Școlii Gimnaziale Micești în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Educației prin Inspectoratul Școlar Județean Alba.

Cu toate acestea am fost citati și în fața instantei de recurs deoarece calitatea de parte se păstrează pe toată durata derulării unui proces, până la soluționarea definitivă a cauzei.Instanța nu poate soluționa o cauză fără a cita părțile (art. 153Cod procedură civilă).

Soluția dată a avut în vedere că hotărârea ce a vizat Școala Generală Micești a fost emisă de Consiliul de Administrație al Liceului Sportiv, în calitatea sa de organ de conducere al unei unități școlare cu personalitate juridică, potrivit prevederilor art.96 din Legea nr.1/2011 modificată și ale art.16 și 18 din Ordinul nr.5079/2016 cu modificările și completările ulterioare privind aprobarea Regulamentului cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar.

Prin hotărârea pronunțată instanța de judecată a respins hotărârea consiliului de administratie al unei unități școlare care a fost emisă în baza unui ordin de ministru, în speță OMEN nr.5472/2017 pentru aprobarea Metodologiei privind fundamentarea cifrei de școlarizare așa cum a fost modificat și completat prin OMEN nr.3529/04.04.2018”.

 

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Liviu Dragnea a ajuns la Penitenciarul Rahova. La intrarea în închisoare a fost huiduit de mai mulți manifestanți

Publicat

dragnea 2

Liviu Dragnea a fost adus cu o mașină Dacia Duster în urmă cu câteva minute, la Penitenciarul Rahova. Acesta a intrat pe aceiași poartă pe care a fost adus și fostul său coleg de partid, Radu Mazăre.  Lângă intrarea Penitenciarului Rahova s-au aflat mai mulți manifestanți care l-au huiduit pe Liviu Dragnea, ba mai mult […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

ITM Alba: Amendă în valoare de 2.600 de lei și mai multe avertismente, date de inspectori

Publicat

itm alba

Inspectorii ITM Alba au dat amenzi în valoare totală de peste 2.500 de lei în urma controalelor efectuate la agenţi economici, săptămâna trecută. Au depistat mai multe nereguli în activitatea firmelor. În domeniul relaţiilor de muncă au fost controlate 42 de unități, cu 387 de angajați, unde au constatat 72 de deficiențe, pentru care au aplicat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Dragnea s-a PREDAT la Penitenciarul Rahova. Diversiune și cursă nebună prin București cu o mașină ”momeală”

Publicat

s

UPDATE: Liviu Dragnea a intrat pe porțile penitenciarului Rahova, adus de o mașină a poliției, după o diversiune și o cursă nebună prin București, cu ziariștii pe urme. Dragnea va fi încarcerat și își va petrece următorii trei ani și șase luni în închisoare, după ce a fost condamnat definitiv în dosarul angajărilor fictive de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul Rădulescu, după condamnarea lui Dragnea: Medicii să dea salariile înapoi, fermierii să dea subvenția la USR

Publicat

Declarații halucinante ale unui lider al partidului de guvernământ. Deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, unul dintre vârfurile de lance din Parlament împotriva justiției, a izbucnit luni, după condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea și după pierderea zdrobitoare a alegerilor, spunând că medicii să dea înapoi măririle de salarii și apoi să plece din țară.  „A fost […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate