Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

IŞJ Alba: ÎNSCRIERI la şcolile profesionale din judeţ, până în 25 iunie. Doar jumătate dintre locurile disponibile au fost ocupate

Publicat

colegiul alexandru domsa Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a anunţat că perioada de înscrieri la unităţile de învăţământ profesional de trei ani se prelungeşte până la 25 iunie, doar pentru calificările pentru care nu se organizează preselecţie. Decizia a fost luată pentru a permite accesul la aceste forme de învăţământ a candidaţilor care nu au obţinut încă fişele de înscriere după încheierea anului şcolar.

În mod similar se procedează şi pentru înscrierea în învăţământul profesional de stat cu durata de trei ani a absolvenţilor de opt clase din seriile anterioare, menţionează IŞJ Alba.

La data de 15 iunie, în evidenţele IŞJ Alba figurau ca înscrişi 480 de candidaţi (prima opţiune) la clasele de şcolui profesionale din judeţ. Comparativ, în judeţul Alba, sunt disponibile 840 de locuri. Există însă calificări mai căutate, pentru care numărul candidaţilor depăşeşte cel al locurilor disponibile sau, dimpotrivă, unele clase nu au încă vreun elev înscris.

Vezi situaţia candidaţilor înscrişi la şcolile profesionale din Alba: Nr candidati invatamant profesional_15.06.2015

Reamintim că admiterea în învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani se desfăşoară în trei etape: prima, în perioada iunie-iulie, a doua, în august, pentru cei respinşi în prima etapă şi a treia, în septembrie, pentru cei rămaşi nerepartizaţi.

Citeşte şi ADMITERE la LICEU şi ŞCOLI profesionale 2015 în ALBA: GHIDUL candidatului. Locuri disponibile şi ultimele medii de intrare

Proba suplimentară de admitere, în cazul în care numărul de candidați este mai mare decât numărul locurilor oferite de unitatea de învățământ, se desfăşoară în 30 iunie, în prima etapă, respectiv 28 august, în a doua etapă.

Citeşte ADMITERE la şcoli profesionale de 3 ani în 2015. Precizări de la Ministerul Educaţiei

Preselecția candidaților

16-18 iunie 2015: Derularea probei de preselecție, în unitățile de învățământ în care s-a decis derularea acesteia, conform graficului stabilit și afișat de fiecare unitate de învățământ care organizează preselecție.

18 iunie 2015: Afișarea rezultatelor sesiunii de preselecție la sediul unității de învățământ care a organizat sesiunea de preselecție. Acolo unde numărul celor admiși în urma preselecției este mai mare decât numărul locurilor disponibile, afișarea rezultatelor sesiunii de preselecție va fi însoțită de precizarea că urmează o probă suplimentară de admitere, în urma căreia se va definitiva lista candidaților admiși în învățământul profesional.

18-19 și 22-25 iunie: Ridicarea de către candidații respinși la preselecție, a fișelor de înscriere la învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani de la unitatea de învățământ care a organizat sesiunea de preselecție. În cazul retragerii fișelor de înscriere de către candidați admiși la proba de preselecție, pe locurile eliberate de aceștia pot fi admiși alți candidați care au susținut proba respectivă de preselecție, în ordinea rezultatelor obținute la această probă, dacă au îndeplinit condițiile de trecere însă au fost respinși datorită poziției lor în ierarhia rezultatelor. Această prevedere nu se aplică în cazul în care contravine procedurii de preselecție adoptate de unitatea de învățământ respectivă.

18-19 și 22-25 iunie 2015: Înscrierea candidaților respinși la proba de preselecție, pentru alte calificări sau la o altă unitate de învățământ care școlarizează învățământ profesional cu durata de 3 ani la care nu s-a organizat probă de preselecție.

26 iunie 2015: Actualizarea și afișarea la sediul unităților de învățământ care au ofertă pentru învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani, a listei candidaților înscriși la învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani, după înscrierea la alte calificări sau unităţi de învăţământ la care nu s-a organizat preselecție a candidaților respinși la proba de preselecție. Afișarea informațiilor (data, locul de desfășurare, ora, acte necesare de identitate a candidaților, alte detalii organizatorice) privind organizarea probei suplimentare de admitere, la unitățile de învățământ profesional unde numărul de candidați înscriși este mai mare decât numărul locurilor oferite.

Proba suplimentară de admitere ( în cazul în care numărul de candidați este mai mare decât numărul locurilor oferite de unitatea de învățământ)

30 iunie 2015: Desfășurarea probei suplimentare de admitere.

1 iulie 2015: Afișarea rezultatelor probei suplimentare de admitere la sediul unităților de învățământ care au organizat proba. Depunerea contestațiilor la proba suplimentară de admitere.

2 iulie 2015: Afișarea rezultatelor la contestaţiile depuse la proba suplimentară de admitere, la școlile care au organizat proba.

Admiterea candidaților și afișarea rezultatelor

2 iulie 2015: Transmiterea, de către comisiile de admitere județene / a municipiului București pentru învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani, către unitățile de învățământ care au organizat înscrierea în învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani, a bazei de date județene cuprinzând media de absolvire a claselor V-VIII, precum și notele și media generală obținute la probele de la evaluarea națională de la sfârșitul clasei a VIII-a.

2-3 iulie 2015: Calcularea de către comisiile de admitere din unitățile de învățământ a mediilor de admitere, conform precizărilor de calcul din metodologia de admitere în învățământul profesional. Transmiterea la comisia de admitere județeană / a municipiului București a listei candidaților declarați admiși și a celor respinși la admiterea în învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani, de către toate unitățile de învățământ, indiferent daca au desfășurat sau nu proba de preselecție / admitere.

3 iulie 2015: Validarea de către comisia de admitere județeană / a municipiului București pentru învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani, a listei candidaților declarați admiși în învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani. Afişarea la sediul unităţilor de învăţământ profesional a listelor cu candidații admiși la învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere la învățământul profesional. Afișarea în fiecare unitate de învățământ gimnazial a listei candidaților declarați admiși, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere în învățământul profesional, și a celor respinși la admiterea în învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani. Afișarea rezultatelor va fi însoțită de precizări privind depunerea dosarelor de înscriere de către candidații admiși, respectiv ridicarea fișelor de înscriere de către candidații respinși.

6 – 7 iulie 2015: Ridicarea fişelor de înscriere în învăţământul profesional de către candidaţii declaraţi respinşi şi de către candidaţii declaraţi admişi care doresc să renunţe la înscrierea la învăţământul profesional de stat cu durata de 3 ani şi au în intenţie să se înscrie la admiterea în învăţământul liceal de stat. Candidaţii respinşi la etapa I de admitere în învăţământul profesional se pot înscrie în etapa a II-a de admitere în învățământul profesional pe baza fişei de înscriere utilizate în etapa I.

Candidaţii respinşi la etapa I de admitere în învăţământul profesional pot să se înscrie la etapa I de admitere în liceu. Candidaţii declaraţi admişi care doresc să renunţe la înscrierea la învăţământul profesional de stat cu durata de 3 ani şi au în intenţie să se înscrie la admiterea în învăţământul liceal de stat pot să se înscrie la etapa I de admitere în liceu. Absolvenţilor respinşi în etapa I de admitere la învăţământul profesional şi absolvenţilor declaraţi admişi care doresc să renunţe la înscrierea la învăţământul profesional de stat cu durata de 3 ani şi au în intenţie să se înscrie la admiterea în învăţământul liceal de stat li se poate elibera, la cerere, de către unităţile de învăţământ gimnazial la care aceştia au absolvit clasa a VIII-a, fişa de înscriere la etapa I de admitere în liceu numai pe baza predării fişei de înscriere la învăţământul profesional

8 iulie 2015: Rezolvarea cazurilor speciale de către comisia de admitere judeţeană / a municipiului Bucureşti (nu va repartiza candidaţi la calificări pentru care s-a organizat probă de preselecţie, decât cu acordul unităţilor şcolare respective).

6-10 iulie 2015: Depunerea dosarelor de înscriere, la unitățile școlare la care candidații au fost declarați admiși.

13 iulie 2015: Afișarea la sediul unităţilor de învăţământ profesional a listei candidaților înmatriculați și a listei cu locurile rămase libere în învățământul profesional după depunerea dosarelor de înscriere în etapa I de admitere. Transmiterea de către comisia de admitere în învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani din unitatea de învățământ, în format electronic și în scris, către comisia de admitere județeană / a municipiului București a listelor finale cu candidații înmatriculați și a situației locurilor neocupate la învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani.

14 iulie 2015: Transmiterea de către comisia de admitere județeană / a municipiului București, la toate unitățile de învățământ gimnazial a situației locurilor neocupate la învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani.

15 iulie 2015: Afişarea în toate unităţile de învăţământ gimnazial a listei cu locurile neocupate după etapa I de admitere în învăţământul profesional de stat din judeţ/municipiul Bucureşti.

AICI, detalii despre celelalte etape de înscrieri.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax