Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Istoricul Tudor Roșu, numit director adjunct al Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia. Pasiune pentru istorie și reenactment

Publicat

Istoricul Tudor Roșu a fost numit director adjunct al Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia. Tudor Roșu este unul dintre cei mai cunoscuți istorici ai județului Alba și în fața publicului, datorită implicării sale în spectacolele de reenactment care atrag, anual, mii de turiști în Alba Iulia. 

Acesta a preluat funcția de director general adjunct de la data de 1 iulie 2022. Până la preluarea funcții, Roșu a fost șef al secției Istorie din cadrul muzeului. 

Tudor Roșu activează în domeniul istoriei de mai bine de 20 de ani, mai exact din anul 2001 și este angajat al muzeului din anul 2008.

Roșu este unul dintre istoricii care s-au implicat încă de la început în promovarea fenomenului de reenactment istoric la Alba Iulia, fiind și coordonatorul programului de reenactment istoric al Muzeului.

În timp, fenomenul de reenactment a prins amploare la Alba Iulia, festivalul roman fiind deja un festival internațional, iar trupa formată din istorici și voluntari de la Alba Iulia fiind la rândul ei cunoscută la nivel internațional.

Printre cele mai cunoscute personaje istorice reinterpretate de către Tudor Roșu sunt: Horea, Vasile Goldiș, căpitanul Florian Medrea, dar și diverse personaje din perioada romană.

Ca și activitate științifică este autor a peste 60 de articole stiintifice, coordonator, coautor si autor de mai multe volume, dintre care amintim Volumul „1 Decembrie 1918. Radiografia unei zile” (Ed. Mega, 2021). Cartea reprezintă cel mai complet și mai viu tablou al acelei zile, extre de importante pentru istoria modernă a României.

Spre deosebire de toate celelelalte lucrări dedicate Unirii Transilvaniei, volumul lui Tudor Roșu radiografiază strict ziua de 1 Decembrie, punând întrebări și găsind răspunsuri pentru foarte multe detalii care compun tabloul zilei.

De asemenea este organizator al conferintei internationale „Treaties of the Paris Peace Conference (1919-1920)”.

sursă foto: Facebook Tudor Roșu, fotografie realizată de Ania Ciolacu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax