Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ISU Alba: 14 INCENDII de vegetaţie uscată şi litieră de pădure, în patru zile. Zeci de hectare de teren, mistuite de flăcări

Publicat

incendiu padure

incendiu padure, vegetatie uscataPompierii din Alba şi voluntarii de la SVSU au acţionat, în ultimele patru zile, pentru stingerea a 14 incendii de vegetaţie uscată şi litieră de pădure în mai multe zone din judeţ. Din cauza focului lăsat nesupravegheat de către localnici, au ars peste 70 de hectare de teren.

Citeşte şi FILMARE AERIANĂ: Incendiu în comuna Livezile. Flăcările au cuprins o suprafaţă de litieră de pădure

Potrivit ISU Alba, în perioada 20-23 martie 2015, pompierii militari de la Detaşamentele Alba Iulia, Aiud, Pichetul Cîmpeni şi Garda Blaj au intervenit pentru stingerea a 9 incendii de vegetaţie uscată și de litieră.

Detaşamentul Aiud a intervenit în municipiu, pe raza localităţii Gârbova de Jos, în zona Hăgău, la Rimetea, în cooperare cu SVSU şi la Unirea.

Pichetul Cîmpeni a intervenit în cooperare cu SVSU Baia de Arieș pe raza localităţii Muncelu – zona Dumbrava, şi la Cîmpeni, zona Durăști – Bistra.

Garda Blaj a intervenit la Mănărade.

În total, au ars aproximativ 21 hectare de vegetaţie uscată şi 6 hectare de litieră.

Citeşte şi Sezonul incendiilor de vegetaţie în ALBA: Litieră de pădure în flăcări în Munţii Apuseni. Pompierii au intervenit şi la Gârbova de Sus

De asemenea, serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din Abrud, Lupșa, Vințu de Jos şi Meteș au acţionat pentru stingerea a cinci incendii de vegetaţie uscată și litieră.

În total au ars circa 50 ha de vegetaţie uscată, mărăciniș, lăstăriș și litieră.

Cauza probabilă a acestor arderi necontrolate de vegetaţie uscată o constituie focul lăsat nesupravegheat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax