Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ISU Alba | Urmările INUNDAŢIILOR din judeţ: 18 case şi 29 de anexe afectate la Almaşu Mare. Reţele electrice şi drumuri avariate în mai multe zone

Publicat

Urmările avertizărilor meteorologice și hidrologice Cod Galben şi a inundaţiilor produse încă de săptămâna trecută au fost evaluate de ISU Alba. Potrivit echipajelor de intervenţie, cea mai afectată zonă a fost comuna Almaşu Mare, unde au fost cele mai multe case şi gospodării inundate.

În urma informărilor și rapoartelor operative primite de la nivelul comunităților locale, situația centralizatată la nivelul ISU Alba, pentru această perioadă este următoarea:

Cea mai afectată zonă a fost comuna Almașu Mare, unde au fost inundate 18 case, 29 de anexe gospodăreşti, un drum pe o porţiune de 0,1 kilometri, şase străzi, un pod avariat, 41 de podeţe şi punţi pietonale, 15 hectare de teren arabil inundat şi 80 de fântâni.

Citeşte şi FOTO: “Potop” în localitatea Cib, după o ploaie torenţială. Mai multe grădini au fost acoperite de apă

În zonele Cîmpeni – Băița, Cugir, Sebeș și Certej au fost afectate 44 posturi de transformare și cinci linii de medie tensiune care au condus la întreruperea, pentru perioade scurte de timp, a alimentării cu energie electrică a localităților din zonă.

Pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, au intervenit echipaje ale comitetelor locale pentru situații de urgență din zonele afectate, SC Electrica SA, Romtelecom, SVSU și ISU Alba.

În comuna Noșlac au fost afectate împrejmuirile a două gospodării pe circa 4 metri și rețele telefonice și de alimentare cu energie electrică pe circa 120 metri.

În municipiul Aiud au fost inundate cinci pivnițe și au căzut pe partea carosabilă trei copaci.

Citeşte şi Cinci pivnițe inundate în municipiul Aiud după o ploaie torenţială. Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei

Drumul național 67 C, la km 106, pe raza localității Tău, a fost blocat pentru o oră, de aluviuni antrenate de pe versanți, pe circa 50 m.

Miercuri dimineaţa, efectele fenomenelor meteorologice au fost înlăturate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax