Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ISU Alba va fi dotat cu o autospecială complexă care va fi folosită în zonele greu accesibile. Acest vehicul va reduce timpul de intervenţie în zonele rurale

Publicat

isu

Marţi, la sediul ISU Alba a avut loc prezentarea proiectului „Îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă în zone greu accesibile”. Prin intermediul acestuia au fost achiziţionate şase autospeciale complexe de intervenție, câte una pentru fiecare judeţ din Regiunea Centru şi va fi instruit personalul pentru utilizarea acestora. Valoarea totală a proiectului este de 2.687.266,00 lei, din care finanţare nerambursabilă 2.473.114,28 lei, sumă ce poate fi accesată la nivelul Regiunii Centru prin domeniul major de intervenţie 3.3 al Programului Operaţional Regional 2007-2013.

Durata de implementare a proiectului este de 16 luni, respectiv în intervalul 25 iunie 2014 – 24 octombrie 2015.

În urma implementării proiectului, vor fi dotate Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă ale judeţelor Alba, Braşov. Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu cu şase autospeciale complexe de intervenţie. Fiecare dintre acestea este compusă din vehicul cu şenile/roţi tip UTV cu capacitate mărită de trecere (autoşeniletă), autospecială cu rol tractor având în dotare echipamente speciale şi platformă de transport a autoşeniletei.

Citeşte şi FOTO: ISU Alba are şapte autospeciale noi ce pot fi folosite şi la intervenţii pe teren cu acces dificil. Investiţii din fonduri europene

De asemenea, vor fi instruite 37 de persoane care vor utiliza aceste echipamente specifice. Prin aceste achiziţii, se intenţionează reducerea timpului de răspuns al unităţilor mobile de intervenţie în zonele rurale de la 24’32’’ la 22’40’’.

Prin implementarea acestui proiect se doreşte creșterea gradului de siguranță al populației și îmbunătăţirea capacităţii de răspuns în situaţii de urgenţă la nivelul regiunii de dezvoltare Centru. Astfel va fi redus timpul de intervenție pentru acordarea primului ajutor calificat şi pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în zonele greu accesibile din Regiunea Centru.

Dotarea ISU Alba cu o autospecială complexă de intervenţie va îmbunătăţi intervenţiile în zonele greu accesibile, fie din cauza naturii terenului fie din cauza condiţiilor meteo extreme (zone montane abrupte, zone izolate din cauza înzăpezirilor sau ploilor).

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, iar beneficiari sunt Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Centrul Transilvaniei” ai cărei membri fondatori sunt județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax