Connect with us
Publicitate

AIUD

Jandarm din Alba, prins beat la volan în timp ce ”fura” mireasa de la o nuntă, condamnat. Ce pedeapsă a decis Tribunalul Militar

Publicat

jandarmeria

Un jandarm din Alba care a fost prins beat la volan, în timp ce ”fura” mireasa de la o nuntă, a semnat un acord de recunoaștere al vinovăției, cu procurorul de caz. 

Deoarece este jandarm, dosarul a fost judecat de magistrații militari ai Tribunalului Militar Cluj Napoca, iar o primă decizie a venit în data de 18 aprilie 2023. 

De asemenea, motivarea instanței a fost făcută publică, fiind disponibilă pe portalul instanțelor, rejust.ro.

Potrivit motivării instanței fapta s-a petrecut în noaptea de 18 septembrie 2022.

Atunci ”la data de 18.09.2022, în jurul orei 00:41, inculpatul plutonier din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba a fost oprit în trafic de către organele de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Aiud -Serviciu Rutier, în timp ce se afla la volanul autovehiculul.

În acest context, întrucât acesta emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să se supună testului specific în vederea stabilirii alcoolemei.

Astfel, utilizându-se aparatul alcootest s-a procedat la testarea inculpatului, rezultatul fiind pozitiv, respectiv 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit buletinului de analiză toxicologică la proba numărul 1, prelevată la ora 01:00, alcoolemia acestuia a fost 1,02 g ‰, iar la proba numărul 2, prelevată la ora 02:00 alcoolemia a fost 0,82 g‰”, se arată în motivarea instanței.

În acordul de recunoaștere al vinovăției semnat cu procurorul de caz, jandarmul a specificat că își recunoaște în totalitate vinovăția și regretă fapta. De asemenea a detaliat și momentul în care a fost prins de colegii de la poliția rutieră.

Acesta a declarat că: ”a arătat că în data de 18.09.2022, a fost la un eveniment, respectiv o nuntă, la o rudă mai îndepărtată.

La evenimentul respectiv a consumat băuturi alcoolice, câteva pahare de vin, fără a mai reţine exact câte anume, iar în jurul orelor 00:40 mireasa l-a rugat să o ducă la un alt local, aflat la aproximativ 50 de metri, peste o vale de locaţia respectivă, fiind vorba de o tradiţie numită „furatul miresei”.

Întrucât afară ploua foarte tare, a luat autoturismul personal şi s-au deplasat pe str. Meseriaşilor din Aiud, moment în care a fost oprit de organele de poliţie. A luat la cunoştinţă de rezultatului buletinului de analiză toxicologică pe care a arătat că nu îl contestă”, se mai arată în documentul citat.

Pentru fapta sa, jandarmul a fost condamnat în urma semnării acordului de recunoaștere al vinovăției la  pedeapsa de 1 an şi 3 luni închisoare pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, cu amânare.

De asemenea a fost obligat la 30 de zile de muncă în folosul comunității la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud sau la Primăria Aiud.

Decizia este cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax