Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Jandarmii din Alba vor asigura ordinea și siguranța publică, la Serbările Zăpezii din acest weekend

Publicat

În perioada 8 – 10 februarie 2013, pe timpul manifestărilor cultural-artistice prilejuite de „Serbările Zăpezii”, aproximativ 60 de jandarmi vor asigura ordinea şi siguranţa publică în staţiunea montană Arieşeni. Oamenii legii le atrag atenția cetățenilor că cei care vor avea comportamente neadecvate vor fi sancționați contravențional.

Pentru prevenirea incidentelor, jandarmii atenționează cetăţenii care vor participa la aceste manifestări să respecte recomandările făcute de organizatori sau forţele de ordine, să nu întreprindă acţiuni de natură a împiedica desfăşurarea normală a festivităţilor şi să nu incite la asemenea comportamente, să nu deţină arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, petarde, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente. Totodată, aceștia le solicită să nu depăşească limitele decenţei comportamentale, să evite consumul excesiv de alcool, să acorde sprijin forţelor de ordine pentru asigurarea unui climat de normalitate civică şi să ţină cont că manifestările obscene vor fi ferm sancţionate.

„Atragem atenţia turiştilor că fapte precum: accesul sau circulaţia pe pârtiile ori traseele de schi pentru agrement cu automobile sau orice alt tip de vehicul ( ATV ), coborârea pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement utilizând sănii, dispozitive improvizate sau alte materiale şi accesul pe pârtiile de schi pentru agrement fără echipament adecvat pentru practicarea schiului sau snowboarding-ului, constituie contravenţii, putând fi sancţionate cu amendă cuprinsă între 25 şi 5000 de lei. În plus, având în vedere straturile succesive de gheaţă şi zăpadă, fluctuaţiile de temperatură, ceaţa semnalată la altitudini mari şi vântul puternic din zona de creastă, amatorii de excursii montane sunt avertizaţi că traseele turistice prezintă un grad ridicat de periculozitate – ele fiind declarate închise de către Serviciul Public Salvamont Alba – şi sunt sfătuiţi să rămână în preajma pârtiilor de schi special amenajate”, au transmis jandarmii.

Jandarmii le reamintesc turiştilor că pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul jandarmilor şi salvamontiştilor, intervenţia acestora putând fi solicitată atât prin contact direct cât şi prin apelarea numărului unic de urgenţă 112.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax