Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Je suis român”. Presa maghiară îl apără pe Sebastian Colțescu după scandalul de rasism de la meciul PSG – Istanbul Bașakșehir

Publicat

Articol inedit în presa maghiară. Jurnalistul Pataki Tamás de la publicația Magyar Nemzet (Națiunea Maghiară) a scris joi un editorial sub titlul „Je suis român”, în care acuză reacțiile exagerate din jurul scandalului de rasism cauzat de afirmația arbitrului român Sebastian Colțescu, la meciul Paris Saint Germain – Istanbul Bașakșehir.

”Negru. În română, asta înseamnă negru. Nici mai mult, nici mai puțin. Când Sebastian Colțescu a rostit acel cuvânt, nu ar fi crezut că cariera sa s-a încheiat”.

El mai spunecă gestul arbitrului român i-a dat ocazia președintelui turc Recep Tayyip Erdogan să vorbească despre „fotbaliștii care se aruncă pe teren ca niște mimoze plângăcioase, sensibile, care plâng pentru dreptate”.

”Asta a spus el la meciul PSG-İstanbul Bașakșehir BL, când arbitrul șef român l-a întrebat și cine a vorbit cu cine pe teren, cui să arate cartonașul roșu, și Sebastian Colțescu a spus „negrul”. Nu a spus că ticălosul, ticălosul, ticălosul era negru”, scrie jurnalistul maghiar.

”Și, între timp, a reieșit că arbitrul român, ticălosul român, românul este insensibil. Românul. Ticălosul acela inconștient al Europei de Est. Pentru că, evident, poți crede că e alb. Și oricine este alb, să merite să-și biciuiască spatele sângeros în fiecare zi. Dacă ești român, fă-o cu un bici cu țepi.

Și nu numai site-urile internaționale liberale, ci și unele portaluri de știri maghiare au început să scotocească în trecut arbitrul român.

Nu glumesc, chiar au făcut acest lucru: bănuiau că există semne ale acestuia, adică, că s-ar „înnegri” mai devreme sau mai târziu. Este un tip periculos, a avut mai multe cazuri, dar nu au descris exact ce făcea. Dar au fost! Nu putea fi decât un nenorocit român rasist. Mai mult, chiar și președintele turc a intrat în meci și a turnat ulei pe foc pe pagina sa de Twitter.

Așadar, astăzi „je suis” este românesc. Pentru că vom fi cu toții români dacă lăsăm poliția gândirii și rasismul să revolte” a adăugat acesta.

Sursă: magyarnemzet.hu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Valentin

    duminică, 13.12.2020 at 11:45

    Felicitări, OMULE! Aceasta este abordarea corectă a așa zisului caz Colțescu (care de fapt este o făcătură). Cel care trebuie să plătească pentru spectacolul jalnic, în care au jucat, din păcate, indivizi din lumea politicii, a sportului și a presei, plus #progresiștii, este cu totul altul! Și se știe cine! Mulțumim, OMULE!

  2. Aurora

    sâmbătă, 19.12.2020 at 17:24

    Asa s-a ajuns normalul este considerat anormal si viceversa, probleme grave sunt trecute cu vederea si mizilicuri sunt scoase in evidenta, A spus negru pentru ca domnul era negru , nu a spus alt cuvant umilitor, deci despre ce vorbim se face mult tam tam pentru nimic, acest nimic poate schimba o viata si nimeni nu va fi vinovat pentru ca a distrus viata unui om integru, RUSINE, unde erau acei care arata cu degetul atunci cand romanii au fost facuti tigani, ala nu a fost rasism?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax