Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: Exerciţiu la Ocna Mureş, în cazul unei surpări de teren. Echipajele pentru situaţii de urgenţă îşi testează capacitatea de reacţie

Publicat

ocna mures La Ocna Mureş se desfăşoară joi exerciţiu al forţelor de intervenţie în situaţia posibilă de surpare a terenului, urmată de incendiu la o şcoală. Reamintim că o suprare de teren s-a produs acum cinci ani, în centrul oraşului, iar în prezent zona „Lacul Plus” este monitorizată.

Vezi şi CJSU Alba: La Ocna Mureş a fost prelungită perioada de monitorizare zilnică a parametrilor din zona Lacul Plus, în urma scăderii nivelului apei

Vezi BILANȚUL DEZASTRULUI: Catastrofa de la Ocna Mureș în cifre

Potrivit ISU Alba, “în baza Planului de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă pe anul 2016, în data de 17 martie 2016, în orașul Ocna Mureș va avea loc, începând cu ora 10.00, un exerciţiu cu tema „Activitatea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba, a Comitetului Local pentru Situații de Urgență Ocna Mureș în cooperare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba și celelalte instituții cu funcții de sprijin pentru salvarea persoanelor și limitarea efectelor negative produse de o surpare de teren în orașul Ocna Mureș”.

Participă la exerciţiu reprezentanți ai Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba; Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Ocna Mureș; I.P.J. Alba – Poliția Orașului Ocna Mureș; I.J.J. Alba – 1 echipaj asigurare pază şi ordine; Eon Gaz; Apa CTTA Alba; Serviciul de Ambulanță al județului Alba – Substația Ocna Mureș; SC Electrica SA; Poliția Locală Ocna Mureș; Crucea Roșie.

În scenariul exerciţiului, pentru îndeplinirea obiectivelor propuse, s-a prevăzut gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de producerea unei surpări de teren pe raza orașului Ocna Mureș și a unui incendiu izbucnit la Școala Gimnazială Lucian Blaga.

În decembrie 2015 s-au împlinit cinci ani de la catastrofa de la Ocna Mureş, în urma căreia zeci de persoane au fost evacuate din case şi instituţii, Magazinul ”Plus” s-a prăbuşit şi au fost înregistrate pagube de milioane de euro, prin surparea unei suprafeţe de teren de 1.800 mp. A rămas încă, amintire a dezastrului, ceea ce localnicii numesc ”Groapa de la Plus”, iar autorităţile locale încă încearcă să găsească soluţii pentru amenajarea zonei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax