Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI încep înscrierile în Programul SRL-D. Finanțări de până la 10.000 de euro disponibile pentru afacerile la început de drum

Publicat

afaceriÎntreprinzătorii debutanți în afaceri se pot înscrie în Programul SRL-D începând de joi, 10 septembrie, potrivit unui anunț recent al Departamentului pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism. Aceste persoane pot să obțină de la stat, pentru propria afacere, o sumă de panâ la 10.000 de euro, potrivit schemei de minimis.

Procedura de implementare pentru schema de minimis din cadrul Programului pentru stimularea înființării și dezvoltării microintreprinderilor de către intreprinzătorii debutanți în afaceri (Programul SRL-D) este inclusă în Ordinul Ministerului Energiei, Intreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri nr. 1009/2015, care a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 666 si 666 bis din 2 septembrie.

Întreprinzătorii debutanți în afaceri pot obține, prin intermediul Programului SRL-D, finanțare nerambursabilă pentru planurile de afaceri, de maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, însă de cel mult 44.821 de lei pentru fiecare beneficiar (10.000 de euro). În același timp, este necesară o contribuție proprie sau un credit bancar de minimum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Înscrierea planurilor de afaceri în cadrul acestui program se va face online în perioada 10 septembrie (ora 10:00) – 24 septembrie (ora 20:00), potrivit unui anunț recent al Departamentului pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism. Astfel, persoanele interesate vor putea înscrie proiectele pe site-ul www.aippimm.ro, pe baza de username și parolă, în sesiuni semestriale de 15 zile calendaristice, până la epuizarea bugetului alocat programului.

Programul guvernamental SRL-D este un program cu ajutorul căruia se vrea încurajarea și stimularea înființării și dezvoltării microintreprinderilor. „Obiectivul principal al schemei de minimis îl constituie stimularea înființării de noi microintreprinderi, creșterea potențialului de accesare a surselor de finanțare și dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale întreprinzătorilor debutanți în afaceri în scopul implicării acestora în structuri economice private”, este explicat în procedura publicată săptămâna trecută.

Schema de minimis este valabilă pentru toate cele opt regiuni de dezvoltare ale țării. În acest an, bugetul alocat este de 19,3 milioane de lei, estimându-se că vor exista cel puțin 430 de beneficiari.

Pentru a putea obține bani prin intermediul Programului SRL-D, întreprinzătorii debutanți trebuie să îndeplineasca, în mod cumulativ, o serie de condiții. De exemplu, firma trebuie să fie încadrata în categoria microintreprinderilor (conform legii) și să fie înființată de un întreprinzător debutant.

Citește și Mii de tineri s-au lansat în afaceri, cu bani de la stat. Programul SRL-D oferă antreprenorilor cu idei până la 10.000 de euro nerambursabili

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax