Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Joi: ”Șoapte de vânt”. Lansare de carte, expoziție și recital RIFF la Muzeul Principia din Alba Iulia

Publicat

Joi, 6 octombrie, la Muzeul Principia din Alba Iulia se desfășoară evenimentul ”Șoapte de Vânt”, ce include recital RIFF, lansare de carte și expoziție de grafică și sculptură. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul este prezentat de către conf. univ. dr. Georgeta Orian și Ioan Hădărig, director Artistic al Fundaţiei Inter-Art Aiud.

”Șoapte de vânt” – expoziție de grafică și sculptură

Inspirat de muzica originală a grupului RIFF și în special de versurile intense și sugestive ale cântecelor formației, artistul plastic Ștefan Balog propune o suită de lucrări de grafică și sculptură prezentate în expoziția ”Șoapte de vânt”.

În spațiul expozițional amenajat, lucrările expuse capătă un plus de valoare ascultând în fundal piesele muzicale care le-au inpirat: Profetul, Rătăcit în Paradis, Lumea să o străbat, Regele șoselei, Îngerul a căzut etc. Expoziția este un model de conlucrare artistică, punând vizualul și sunetul împreună într-o îmbinare creativă, cu perspective diferite dar totuși unitare asupra unor idei și sentimente, transmit organizatorii.

Artistul plastic Stefan Balog abordează cu succes stiluri artistice diferite: grafică, sculptură, pictură, caricatură, arte vizuale; a avut expoziții din Germania, Austria, Danemarca, Mexic, SUA, India, China, Japonia și în multe ale țări; a obținut numeroase premii, lucrările sale fiind deținute de muzee, galerii şi colecţii particulare din peste 30 de ţări de pe toate continentele.

Lansare volumului de versuri ”Șoapte de vânt”

Volumul propune o selecție cu cele mai apreciate texte ale cântecelor scrise de Florin Grigoraș – liderul grupului RIFF.

Într-o apariție editorială de calitate și având aportul ilustrațiilor grafice de excepție realizate de artistul plastic Ștefan Balog, volumul cuprinde  versuri ce surprind direct și percutant, la fel ca și muzica pentru care au fost scrise, o paletă largă de teme și sentimente, de la poezie socială la cea de dragoste.

Textele melodiilor scrise de Florin Grigoraş reflectă maturitatea artistică şi profesionalismul unui autor ce a depăşit curentele modelor trecătoare şi se bucură de succes la publicul din mai multe categorii de vârstă, potrivit organizatorilor.

Lansarea volumului, la care vor participa Florin Grigoraș și Ștefan Balog alături de invitați din domeniu, este gândită a fi un dialog cu publicul prezent.

Concert ”RIFF – Acoustic Shock”

Este un recital special și doar prin faptul că pentru prima oară, în lunga carieră artistică, grupul RIFF alege să se prezinte în fața publicului cu un spectacol unplugged.

Concertul ”RIFF – Acoustic Shock” este o provocare pentru spectatori dar și pentru membrii grupului, care au inovat sunetul, au reorchestrat piesele, căutând culoarea și nuanțele potrivite fiecărei melodii, au creat un pachet nou, atractiv, cu accent pe melodicitatea cântecelor, dar rămânând în caracteristicile sound-ului RIFF, păstrând stilul inconfundabil prin care grupul se distinge în peisajul muzical românesc.

Evenimentul este organizat de Fundația ”Inter-Art” Aiud, Asociația Cultural Act Sibiu și Grupul Skepsis, având ca parteneri Primăria Municipiului Alba Iulia și Centrul Multicultural ”Liviu Rebreanu” Aiud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. gelu stoian

    marți, 04.10.2022 at 17:30

    Au romii corturari, o rugaminte : ” Fie frigul cat de mare, numai vantul sa nu bata ” ! Nici sa nu SOPTEASCA in Urechile noastre, ca nu vom putea DORMI !!!!!

  2. Gelu Exfoliant

    miercuri, 05.10.2022 at 10:20

    Nea Stoian, nu prea esti invitat pe la petreceri, este?

  3. NELU STOIAG

    joi, 06.10.2022 at 08:48

    Doamne, cati prosti pe lumea asta nu se pot abtine de la comentarii stupide…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax