Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI: Workshop internaţional cu profesori din Italia, Germania, Polonia, Portugalia și România la UAB. Participă şi ambasadorul Statului Palestina la București

Publicat

uab sediu În perioada 26-28 martie 2015, la Alba Iulia se desfăşoară a doua ediţie a workshop-ului exploratoriu “Internationalisation of Higher Education: Challenges and Rewards” (”Internaționalizarea Învățământului Superior: Provocări și Recompense”), cu participarea unor cadre didactice, cercetători și specialiști din Italia, Germania, Polonia, Portugalia și România. La lucrări va fi prezent şi ambasadorul Statului Palestina la București.

Evenimentele sunt parte integrantă a Săptămânii internaționale Erasmus organizată de Centrul de Relaţii Internaţionale al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Citeşte şi FOTO-VIDEO: Săptămâna Internațională Erasmus la UAB. Peste 30 de studenţi din Macedonia, Turcia, Italia și Polonia, dar şi profesori de peste hotare, la Alba Iulia

Acest workshop exploratoriu reprezintă una dintre acțiunile realizate în vederea transpunerii în practică a Strategiei de internaționalizare a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în concordanță cu obiectivele Consiliului Europei, Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură.

Deschiderea oficială va avea loc joi, la ora 9.00, în Amfiteatrul A9 al UAB.

La activitățile în plen vor lua cuvântul ambasadorul Statului Palestina la București, Fuad Karim Saliba Kokaly. profesorul Rainer Arnold, de la Universitatea din Regensburg, Germania – Doctor Honoris Causa al UAB, profesor Giacomo Ferrari de la Universitatea Amedeo Avogadro din Vercelli, Italia, profesor Cătălin Popa, prorector pentru Relații Internaționale, Cooperare și Educației Continuă al Universității Tehnice din Cluj-Napoca; profesor Mihai Brăslașu, prorector pentru Colaborare internațională și Politici de Informatizare al Universității din Pitești.

Citeşte şi JOI: Ambasadorul Palestinei, în vizită oficială la Alba Iulia. Întâlnire cu oficialitățile locale academice și religioase

Temele abordate privesc Educația Lingvistică și Interculturală în procesul de internaționalizare a învățământului superior, Internaționalizarea școlilor doctorale, seminarul dedicat înființării Centrului de Cercetări în Științe Juridice și Administrative: SIBE – UAB, seminarul Triunghiul Cunoașterii – Matematica aplicată în industrie, masa rotundă Antreprenorialul și transferul tehnologic în procesul de internaționalizare a universităților, precum și dezbaterea Strategii pentru organizarea cu succes a mobilității academice a studenților și cadrelor didactice.

Nu în ultimul rând, un punct important pe agenda workshop-ului este înființarea unui consorțiu inter-universitar în vederea elaborării unui parteneriat strategic în cadrul programului Erasmus +, Acțiunea Cheie 2.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax