Connect with us
Advertisement

Actualitate

FOTO-VIDEO: Săptămâna Internațională Erasmus la UAB. Peste 30 de studenţi din Macedonia, Turcia, Italia și Polonia, dar şi profesori de peste hotare, la Alba Iulia

YouTube video

Publicat

20150323_112531 În perioada 23-28 martie, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia are loc cea de-a patra ediție a Săptămânii Internaționale Erasmus pentru personalul didactic și de instruire. Totodată, în cadrul evenimentului se va desfășura cea de-a doua ediție a workshop-ului ”Internaționalizarea Învățământului Superior: Provocări și Recompense”.

”În fiecare an, Departamentul de Relații Internaționale al Universității „1 Decembrie 1918” organizează câteva conferințe în Alba Iulia, despre internaționalizarea învățământului superior și este un pas foarte important pentru toate universitățile, de a avea conexiuni, de a face acorduri și de a promova programul Erasmus+”, a declarat luni, la deschiderea evenimentului, rectorul Universității „1 Decembrie 1918”, Daniel Breaz.

La conferința de deschidere a evenimentului au participat rectorul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz, directorul Centrului de Relații Internaționale și coordonatorul instituțional Erasmus, Teodora Iordăchescu.

YouTube video

În acest an universitar, la UAB vor studia 34 de tineri din alte țări, prin programul Erasmus. Aceștia provin și Macedonia, Turcia, Italia și Polonia și au ales să urmeze cursuri de Drept, Asistență Socială, Filologie, Științe Economice sau științe exacte. De asemenea, prin același program, la UAB vor preda profesori din Polonia, Italia și Germania.

În ceea ce priveşte studenţii români de la UAB care au dorit să beneficieze de grant Erasmus pentru a studia un semestru la universităţi din alte ţări, 34 de tineri au fost selectaţi în 29 octombrie. AICI, lista.

Universitatea din Alba Iulia oferă granturi Erasmus+ (EuRopean community ActionS for the Mobiliy of University Students) pentru mobilități de studiu tuturor studenților interesați să beneficieze educaţional, lingvistic şi cultural din experiența formării profesionale în alte țări europene. Aceştia au posibilitatea să studieze un semestru în Universități din Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Grecia, Germania, Franța, Lituania, Malta, Polonia, Slovenia, Slovacia, Spania, Turcia sau Ungaria, având asigurată recunoaşterea academică a rezultatelor obţinute. Grantul mediu în valoare de aproximativ 450-500 de euro/lună le va permite studenţilor UAB să trăiască experienţa Erasmus conform motto-ului “Travel, learn and have fun!”

În prima zi din Săptămâna Erasmus la UAB va avea loc prezentarea Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, prezentarea universităților partenere și prezentarea Erasmus + stagii și oportunități în Grecia JobTrust Grecia (Dana Pascalidis și Savvidis Alexandros). Ziua se va încheia cu turul orașului Alba Iulia. Marți, 24 martie, va avea loc prezentarea Erasmus+ stagii și oportunități în Malta Paragon Europa (Luiza Badiu) și vizitarea Mănăstirii Râmeț. Miercuri, 25 martie, va avea loc prezentarea Malta Paragon Europa (Luiza Badiu) și vizitarea Parcului Dendrologic ”Dr. Ioan Vlad”.

Workshop-ul ”Internaționalizarea Învățământului Superior: Provocări și Recompense” își propune înființarea unui consorțiu pentru un parteneriat strategic KA2 Erasmus+ (2016), găsirea unor modalități mai bune de a gestiona procesele instituționale și de comunicare în ceea ce privește internaționalizarea, consolidarea componentei de comunicare a strategiei de internaționalizare prin promovarea programelor de mobilitate, programe universitare, facilități, oportunități și aspecte de internaționalizare, analiza mijloacelor instituționale prin care universitățile pot încorpora în strategiile lor de internaționalizare recomandările Comisiei Europene în ceea ce privește studenți internaționali și mobilitatea personalului; internaționalizarea și îmbunătățirea curriculei și învățării digitale și cooperarea strategică, parteneriate și consolidarea capacităților.

Internaționalizarea învățământului superior este unul dintre obiectivele majore ale politicilor educaționale în întreaga lume. Într-o societate inteligentă și bazată pe cunoaștere, universități, actori educaționali și factori de decizie politică încearcă să realizeze o rețea globală interconectată a sistemelor sinergetice.

În cadrul acestui context, universitățile internaționalizate pot ajuta pe elevii să-și atingă obiectivele, să obțină o educație de calitate și o cercetare continuă. Acestea oferă studenților o oportunitate pentru „o lume reală, într-un timp real„, învățarea experiențială în zone care nu pot fi pur și simplu predate într-un cadru sală de clasă.

De asemenea, instituțiile pot câștiga o reputație la nivel mondial, un punct de sprijin în cea mai mare comunitate internațională de educație, precum și creștere pentru a răspunde provocărilor legate de globalizare.

Instituțiile de învățământ superior se angajeză într-o internaționalizare pentru o varietate de motive: pentru a pregăti studenții pentru „cetățenie globală”, pentru forța de muncă la nivel mondial; pentru a îmbunătăți calitatea învățământului și cercetării, pentru a întări capacitatea instituțională; pentru a spori prestigiul și vizibilitatea; pentru a genera venituri; pentru a contribui la dezvoltarea economică locală sau regională; pentru a contribui la producția de cunoștințe cu privire la chestiunile globale; pentru a rezolva problemele globale; pentru a crește gradul de înțelegere internațională și promovarea păcii.

În programul workshop-ului de la Alba Iulia sunt incluse prezentări ale unor profesori universitari de peste hotare, cum sunt Dr. H.C. Arnold Rainer (Universitatea Regensburg), Giacomo Ferrari (Universitatea Amedeo Avogadro” Italia). Invitat la lucrări este şi Ambasadorul Palestinei, Fuad Karim Saliba Kokaly.

 


 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement