Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Judecătorii din Alba, Sibiu şi Hunedoara au sărbătorit Ziua Justiţiei şi 20 de ani de la înfiinţarea Curţii de Apel Alba Iulia

Publicat

Judecători de la instanţele din circumscripţia teritorială a Curţii de Apel Alba Iulia, din judeţele Alba, Sibiu şi Hunedoara au sărbătorit, duminică, Ziua Justiţiei. La aceeaşi dată au fost marcaţi 20 de ani de la înfiinţarea Curţii de Apel Alba Iulia.

Ziua Justiţiei este un moment festiv de sărbătorire a justiţiei şi a celor care lucrează în sistemul judiciar fiind instituită ca sărbătoare anuală prin hotărâre de guvern, iar la 1 iulie se împlinesc 20 de ani de la înfiinţarea Curţii de Apel Alba Iulia.

Curţile de apel, instituţii judecătoreşti superioare şi de tradiţie ale sistemului judiciar românesc au fost reînfiinţate prin Legea nr.92/1992 pentru organizare judecătorească, începând să funcţioneze cu data de 1 iulie 1993.

Cu această ocazie au fost evidenţiate realizările obţinute, dar şi numeroasele probleme cu care se confruntă în prezent instanţele de judecată.

Curtea de Apel Alba Iulia are sediul în Alba Iulia şi are în circumscripţia teritorială trei tribunale şi 16 judecătorii. Clădirea a fost edificată la începutul secolului XX ca Palat al Justiţiei. După 1968, destinaţia clădirii a fost schimbată, iar dreptul de administrare a fost transferat succesiv. Prin Hotărârea Guvernului nr.866/18.08.2010, imobilul a revenit în administrarea Ministerului Justiţiei, pentru Curtea de Apel Alba Iulia.

În perioada 1 iulie – 31 august, este vacanţă judecătorească, iar în acest interval vor fi judecate cauzele pentru care legea prevede soluţionarea de urgenţă şi cu celeritate şi cele în care s-a încheiat un acord de mediere, indiferent de obiectul judecăţii.

La Curtea de Apel Alba Iulia, compartimentele care desfăşoară activităţi cu publicul – Registratura, Arhiva şi Biroul de informare vor păstra acelaşi program şi pe perioada vacanţei judecătoreşti: luni-vineri, 8.00-16.00.

Citeşte aici mai multe detalii despre vacanţa judecătorească.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax