Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Judecătorul constituțional Daniel Morar: Hotărârea CCR privind pensiile speciale ale parlamentarilor este nulă

Publicat

Scandal la Curtea Constituțională, după deliberările privind pensiile speciale ale parlamentarilor. Majoritatea judecătorilor au decis joi să voteze împotriva legii care a eliminat aceste pensii și astfel să le repună în plată.

Judecătorul Daniel Morar a cerut ca întreaga discuție să fie amânată și a ales să părăsească ședința. Acest lucru ar duce la nulitatea deciziei majorității, a precizat judecătorul constituțional pentru Digi24.

Citește și Parlamentarii își primesc înapoi pensiile speciale. Decizie cu scandal la Curtea Constituțională. Un judecător a părăsit ședința

Primele informații neoficiale care au venit joi, 5 mai, de la CCR, au fost că majoritatea judecătorilor au decis că legea prin care au fost eliminate pensiile speciale este neconstituțională din motive legate de procedură parlamentară, astfel foștii parlamentari care beneficiau de aceste pensii ar putea să le reintre în plată aceste pensii.

Judecătorul Daniel Morar a declarat pentru Digi24 că a părăsit lucrările de la CCR în momentul în care majoritatea s-a opus solicitării sale să fie amânată discuția legată de pensiile speciale ale parlamentarilor pentru a se mai aștepta o serie de detalii legate de acest dosar.

Odată ce a părărăsit sala de ședință, nu a luat parte la votul legat de această speță, lucru care ar fi fost teoretic obligatoriu să-l facă, pentru că participase și la ședința publică în care s-a discutat acest dosar iar fără semnătura acestuia pe minuta legată de acest dosar ar fi nulă de drept și nu ar putea fi aplicată.

Din perspectiva judecătorului Daniel Morar, aceste discuții ar trebui să se reia la CCR și întregul subiect legat de pensiile speciale ale parlamentarilor ar trebui rediscutat în cadrul Curții Constituționale de către toți cei 9 judecători.

Peste 70 de foşti parlamentari au acţionat în instanţă Legea 7/2021 pentru modificarea Legii 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor prin care au fost eliminate pensiile speciale.

Excepţiile de neconstituţionalitate vin de la instanţe din toată ţara, respectiv Tribunalul Arad, Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Hunedoara, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Sălaj, Suceava, Timiş şi Curtea de Apel Timişoara.

Pe 17 februarie 2021, Plenul Parlamentului a adoptat abrogarea pensiilor speciale ale senatorilor şi deputaţilor. S-au înregistrat 357 de voturi „pentru”, iar 30 de parlamentari nu au votat.

sursa: digi24.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax