Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Județul Alba, la un pas de impunerea unor restricții suplimentare. Este foarte aproape de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori

Publicat

Județul Alba și Vâlcea se află  la un pas de restricţii suplimentare. De asemenea și Bucureştiul e aproape de pragul limită, care a ajuns, sâmbătă, la 2,75 cazuri la mia de locuitori.

Judeţele Alba şi Vâlcea sunt foarte aproape de pragul limită de trei la mia de locuitori, fiind înregistrată o rată de 2,8 cazuri la mia de locuitori. O rată de infectare de peste 2 există şi în judeţele Bacău, Cluj, Harghita şi Sălaj.

CITEȘTE ȘI: LISTA LOCALITĂȚILOR din județul Alba unde s-au înregistrat 200 de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Odată depăşită incidenţa de trei cazuri la mia de locuitori, masca devine obligatorie peste tot în aer liber, nu doar în zonele aglomerate.

Toate localurile (restaurante, cafenele, teatre sau săli de cinema) se închid la interior.

În ceea ce priveşte şcolile, acestea pot trece în scenariul roşu, ceea ce înseamnă cursuri exclusiv online în tot județul.

Județul Alba se află alături de Vâlcea pe primul loc la incidența cazurilor de COVID-19, raportate în ultimele 14 zile, cu un coeficient de 2,28 la 1000 de locuitori.

Citește și Județul Alba pe primul loc, alături de Vâlcea în topul incidenței cazurilor de COVID-19 la nivel național

În Alba, sâmbătă, 17 octombrie s-au raportat 200 de noi cazuri de COVID-19, iar la nivel național 3952.

Din cele 200 de cazuri de COVID-19 depistate în ultimele 24 de ore, 75 sunt în cadrul unor focare noi, sau deja existente.

Din cauza incidenței ridicate, din 16 octombrie, în 13 localități din județul Alba (Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Câmpeni, Ocna Mureș, Blandiana, Ciugud, Cricău, Hopârta, Săliștea, Stremț, Unirea și Vințu de Jos) a fost instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere masul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Direcția de Sănătate Publică Alba a prezentat, sâmbătă, situația actualizată a incidenței cazurilor de COVID-19 în județ. Este vorba despre situația cazurilor noi în intervalul ultimelor 14 zile, raportate la mia de locuitori.

În mediul urban, în ultimele 14 zile s-au raportat 867 de noi cazuri de COVID-19. Cea mai mare incidență este la Aiud cu un indice de 6.67. La Alba Iulia indicele este de 3.97. Un alt indice ridicat este la Ocna Mureș cu 5.97.

În mediul rural s-au înregistrat 191 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele zile, iar cel mai are indice este la Săliștea: 7.10.

Au fost confirmate 200 cazuri noi de COVID-19 în județul Alba, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise sâmbătă, 17 octombrie, de către Direcția de Sănătate Publică Alba.

1486 persoane au fost declarate și s-au înregistrat 97 decese de la începutul pandemiei, în județ.

Vineri, în Alba au fost prelucrate 1156 probe (882 teste la DSP si 274 la SJU). Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 92166

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax