Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Județul Alba lovit de vreme rea în această noapte. Trei avertizări meteo: Un Cod roșu de vânt și două portocalii. Zonele vizate

Publicat

Noaptea de marți 17 ianuarie spre miercuri 18 ianuarie este marcată în județul Alba de trei avertizări meteo: un Cod  Roșu de vreme rea și două de tipul Portocaliu.

Mai exact potrivit meteorologilor, de la ora 22.00 este în vigoare o avertizare cod Roșu pentru vânt. La altitudini de peste 1800 de metri în Carpații Meridionali, va fi viscol puternic, cu rafale de peste 120 – 140 kilometri la oră, iar vizibilitatea va fi redusă spre zero.

De asemenea este emisă o avertizare meteo de tipul Cod Portocaliu de vreme rea, la altitudini de peste 1800 metri în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali unde va fi viscol puternic cu rafale de peste 100 – 110 km/h, iar la altitudini între 1500 metri și 1800 metri în Carpații Meridionali vor fi precipitații mixte și rafale de peste 100 – 110 kilometri pe oră.

Codurile sunt valabile până la ora 14.00, miercuri 18 ianuarie.

Mai mult de atât, tot în intervalul orar menționat este emis un cod portocaliu pentru precipitații. În județul alba, în zonele marcate pe hartă, se vor semnala: Cantități însemnate de precipitații: 30- 50 litri pe metru pătrat și izolat de peste 60- 70 litri pe metru pătrat , valabil de la 17.01, 22:00 până la 18.01, 14:00.

De asemenea sunt în alertă după ce la nivelul zonei montane a județului a fost emisă o avertizare meteo de tipul Cod Roșu de vreme rea. Este vorba despre o avertizare de viscol puternic în Alba.

CITEȘTE ȘI: Pompierii, jandarmii și salvatorii montani din Alba în alertă, după emiterea codului roșu de vreme rea. Ce măsuri iau autoritățile

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax