Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Județul Alba poate primi refugiați din Ucraina, dacă i se va cere. Ce spune prefectul județului Nicolae Albu

Publicat

Reprezentații județului Alba se pot organiza și pot pune la dispoziție spații de cazare pentru refugiații din Ucraina, dacă acest lucru va fi necesar.

Sunt primele informații legate de posibile acțiuni care se pot desfășura pe raza județului Alba, în contextul războiului din Ucraina, război provocat de Rusia. 

Prefectul județului Alba, Nicoale Albu, a declarat pentru alba24.ro, că momentan, la nivelul județului nu au existat asemenea solicitări din partea oficialilor de la București.

CITEȘTE ȘI: UPDATE VIDEO A început războiul. Putin atacă Ucraina cu avioane, tancuri și navele militare. Explozii în Kiev, Harkov sau Odesa

Însă, în aceste momente se desfășoară o convocare de urgență a CSAT (Consiliului Suprem de Apărare a Țării), iar după terminarea ședinței vor fi făcute mai multe declarații.

Prefectul județului a precizat că Alba nu este un județ de graniță și din aceste motive până în acest moment nu au fost solicitări pentru amanajarea de spații pentru refugiați, dar dacă va fi nevoie, acest lucru se poate realiza.

Nicolae Albu a dat exemplul din perioada stării de urgență, când la nivelul județului s-au amanajat spații de cazare pentru persoanele care erau obligate să stea în izolare, la întoarcerea în țară. Aceasta modalitate ar putea fi pusă în practică și în cazul în care, pe teritoriul județului ar putea fi cazați refugiați ucraineni.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ – refugiati din Ucraina, la granița cu Republica Moldova.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax