Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ALBA, sub COD ROȘU și PORTOCALIU de vânt puternic. Mai multe localități, FĂRĂ CURENT din cauza avariilor

Publicat

Peste 2.000 de locuitori din Alba nu aveau energie electrică, luni dimineața, din cauza avariilor la rețelele electrice, provocate de vântul puternic. Erau afectate localitățile Sălciua, Poșaga și Ocoliș.

În noaptea de duminică spre luni, în total, au fost peste 5.500 de abonați fără curent, potrivit datelor ISU Alba. Inițial au fost afectați și locuitorii din Galda de Jos și Stremț.

Avertizările meteo emise duminică pentru județul Alba și alte zone din țară sunt valabile și luni, până la ora 18.00. Este Cod Roșu de viscol pentru zonele montane, la altitudini peste 1600 de metri și Cod Portocaliu de vânt puternic, pentru zonele mai joase.

Au fost anunțate rafale de vânt cu viteze de 80-95 km/h la șes și în Munții Apuseni, respectiv de peste 140-180 km/h în Șureanu, adică viscol ce spulberă zăpada și reduce vizibilitatea spre zero.

ISU Alba a transmis atenționări pentru locuitori, valabile pe perioada alertelor meteo:

Evitați deplasările pe durata manifestării vântului puternic

Adăpostiți-vă în imobile sau spații închise, care vă asigură protecția

Dacă sunteți surprinși în zone deschise, îndepărtați-vă rapid de zona în care se manifestă fenomenele avertizate; identificați un spațiu care garantează protecția

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcați-vă autovehiculele în zone ferite, la distanță sigură față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate

Anunțați imediat autoritățile, prin numărul 112, dacă aveți informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax