Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Judeţul Alba va avea vehicul cu şenile pentru intervenţii în zone greu accesibile. Va fi achiziţionat din fonduri europene

Publicat

Modul în care a fost gestionată operaţiunea de localizare, căutare şi salvare a victimelor accidentului aviatic din Apuseni a atras numeroase nemulţumiri, atât din partea comunităţii, cât şi a unor autorităţi. Unul dintre aspectele criticate a fost lipsa dotării necesare în astfel de situaţii a forţelor de intervenţie cu mijloace corespunzătoare de transport. În acest context, reprezentanţii CJ Alba reamintesc că este în desfăşurare un proiect finanţat din fonduri europene în urma căruia judeţul va avea un vehicul cu şenile pentru intervenţii în zone greu accesibile.

Vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman a anunţat că “a fost declarat conform şi eligibil proiectul depus pentru achiziționarea pe fonduri europene a şase şenilate care pot interveni în caz de dezastre sau catastrofe în zone greu accesibile. Practic fiecare județ din Regiunea Centru urmează să folosească un astfel de şenilat, ce se poate deplasa pe teren accidentat. Proiectul este acum în fază de evaluare economică şi tehnică”.

Reamintim că au existat nemulţumiri legate de faptul că autorităţile au fost nevoite să apeleze la persoane fizice cu autoturisme de teren sau alte mijloace de transport pentru a ajunge în zona greu accesibilă a accidentului aviatic, iar forţele de intervenţie beneficiază de finanţare de stat pentru dotarea acestora. Medicul Raed Arafat a menţionat, de altfel, că într-o astfel de zonă intervenţia ar fi fost posibilă cu vehicule mici, şenilate.

CJ Alba a aprobat, în şedinţa din septembrie 2013, activităţile şi cheltuielile cuprinse în Proiectul “Îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă în zone greu accesibile”. Este vorba despre suportarea de către CJ a sumei de 8.411,96 lei reprezentând partea judeţului Alba din contribuţia solicitantului (Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Centrul Transilvaniei”) de 2% la cheltuielile eligibile ale proiectului (inclusiv TVA eligibil). CJ Alba ar urma să asigure o şesime din resursele financiare necesare implementării proiectului. Utilizatorul final este ISU Alba.

Din 28 martie, prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Centrul Transilvaniei” se implementează proiectul “Echipamente pentru îmbunătăţirea intervenţiilor de situaţii de urgenţă”.

Proiectul are termen de finalizare data de 27 iunie 2014 şi este finanţat prin POR cu 20.356.621 lei.

Prin intermediul său sunt achiziţionate pentru judeţul Alba trei ambulanţe (una dintre acestea urmează să fie primită, celelalte au fost preluate în martie), două autospeciale – camionetă pentru pompieri, estimate la 3,23 milioane lei.

În plus, se intenţionează achiziţionarea unui vehicul cu şenile/roţi tip UTV (autoşeniletă) şi echipamente conexe pentru a îmbunătăţi intervenţiile în zonele extrem de greu accesibile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate