Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Kelemen Hunor, la ieșirea de la Cotroceni: ”Dacă îl propune pe Băsescu la Transporturi, nu votez nici dacă mi se usucă mâna”

Publicat

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, spune, după cea de-a doua rundă de consultări de la Cotroceni, că Uniunea nu respinge și nu promite susținere pentru noul guvern înainte să vadă programul de guvernare.

Principalele declarații la ieșirea de la Cotroceni: 

  • „Eu am spus că nu dăm un cec în alb nimănui, nu respingem și nu promitem susținere înainte să vedem programul de guvernare și care sunt măsurile pe care le va lua guvernul în următoarea perioadă de un an, care este lista de miniștri.
  • Depinde de cine propune, bineînțeles, dacă îl propune pe Băsescu la Transporturi nu o să dau votul nici dacă mi se usucă mâna.
  • După ce știm toate aceste detalii putem spune dacă susținem sau nu susținem. Nu am avut discuții cu cei care vor încerca formarea unui guvern, astfel de discuții nu au existat, deci în acest moment nu suntem în măsură să promitem nimic.
  • UDMR nu vrea o guvernare care să folosească ordonanțe de urgență în domeniile sensibile, cum ar fi justiție, legile electorale, administrație.
  • E o perioadă atipică, vor fi trei rânduri de alegeri, cu dorința unora de a ajunge la anticipate, cu dorința altora de a face nu știu ce.
  • E greu de spus dacă guvernul va trece din prima încercare sau la a doua. Poziția noastră este foarte cunoscută, de a nu schimba legislația electorală privind alegerea primarilor cu un an înainte de alegerile locale, iar pe de altă parte noi susținem alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, nu văd argumentele pentru care ar trebui să schimbăm această regulă. Oricum, am intrat în perioada de un an de zile când nu ar trebui modificată legislația electorală”.

Sursă foto: presidency.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax