Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

KFC reacționează în scandalul bacteriilor și a streptococilor din gheață pentru răcoritoare. Anchetă internă și măsuri stricte

kfc-alba-iulia1-e1542900752413

Publicat

Reprezentanții lanțului de restaurante KFC au transmis că au aflat din spațiul public rezultatele buletinelor de analiză, ca urmare a controlului efecutat de ANPC, în urma căruia au fost descoperite bacterii și streptococi în gheața servită în băuturi.

Într-un comunicat de presă trimis pe adresa redacției alba24.ro, reprezentanții companiei spun că își asumă întrega responsabilitate pentru cele întâmplate și că au luat deja primele măsuri: toate mașinile de gheața din țară, inclusiv din Alba Iulia au fost oprite, până la finalizarea verificărilor interne. 

”În decursul zilei de astăzi, 22.10.2019, am luat la cunoștință, din spațiul public, de rezultatele buletinelor de analiză apărute ca urmare a controlului efectuat de ANPC în restaurantele KFC.

Dorim să precizăm încă de la început că avem proceduri stricte de management și gestionare a gheții, incluzând inspecții zilnice, săptămânale și curățări periodice ale mașinilor de gheață. În plus, realizăm teste independente frecvente ale gheții în toate restaurantele noastre.

CITEȘTE ȘI: Bacterii și streptococi la KFC. Ce a găsit Protecția Consumatorului în gheața folosită pentru băuturile răcoritoare

Cu privire la rezultate prezentate de ANPC în spațiul public, dorim să comunicăm că ne asumăm întreaga responsabilitate și le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerile care ar fi putut să apară.

În acest moment, am demarat o investigaţie internă, pentru a determina cauzele care au condus la această situație ce ne-a surprins în mod neplăcut. Astfel, vă informăm că am decis oprirea tuturor mașinilor de gheață din toate restaurantele KFC din țară, până la finalizarea verificărilor interne.

Pentru siguranța consumatorilor, ne luăm angajamentul că vom aplica măsuri stricte pentru a combate și a preveni astfel de situații în viitor.

Dorim să precizăm că, în cadrul restaurantelor KFC, există deja proceduri de bună practică bazate pe principiile HACCP, ce presupun un sistem riguros de analiză a riscurilor în punctele critice de control pe toate etapele lanțului alimentar.

Avem un sistem de evaluare periodică la nivel de produse, furnizori și procese, pentru a ne asigura că toate standardele de calitate impuse prin lege sunt respectate”, au transmis reprezentanții KFC. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate