Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Klaus Iohannis a desemnat-o pe Viorica Dăncilă în funcția de prim-ministru. ”Am decis să le mai dau o șansă”

Publicat

”Am decis să dau PSD-ului încă o șansă și să desemnez persoana propusă, pe doamna Dăncilă, dar acum PSD-ul trebuie să performeze de data aceasta” a spus președintele Klaus Iohannis. Președintele a cerut partidului de guvernământ să își respecte programul de guvernare. Este pentru prima dată când România are o femeie drept prim-ministru. 

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, consultări cu partidele parlamentare pentru desemnarea noului premier. PSD a venit cu varianta Viorica Dăncilă, pe când PNL și USR au venit doar cu solicitarea către șeful statului de a găsi o formulă pentru a aduce PSD în opoziție sau de a declanșa alegeri anticipate.

Justificările președintelui:

”Am ascultat foarte multe opinii legate de formarea noului Guvern.

Am reușit ieri, aseară, astăzi, între întâlniri să ascult și opiniile oamenilor simpli, să citesc mesaje inclusiv pe rețele de socializare. Sunt foarte mult opinii și foarte multe argumente.

Am ascultat și am citit cu atenție toate aceste opinii și argumente și le-am cântărit. Acum trebuie să decid. Dar ce fel de decizie este aceasta pe care trebuie să o iau?

– În primul rând, această decizie trebuie să fie conformă cu Constituția și cu deciziile CCR. Aici, argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentară. PSD-ul dispune de o majoritate.

–  Și atunci, cântărind toate argumentele, ținând cont de situația concretă, am decis să dau PSD-ului încă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă”.

Iohannis a spus că doreşte o procedură rapidă pentru instalarea unui nou guvern, după demisia premierului Mihai Tudose, căruia PSD i-a retras sprijinul politic.

Vezi și: Dragnea a propus ca prim-ministru o fostă subalternă din PSD Teleorman. Cine este Viorica Dăncilă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Tara lui Papura Voda

    miercuri, 17.01.2018 at 21:30

    Sa o prindeti pe tanti Viorica de mana si sariti in perete amandoi!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax