Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Klaus Iohannis la Alba Iulia: ”Sunt onorat să fiu președinte al României în perioada Centenarului Marii Uniri”

Publicat

k

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, la Alba Iulia, că este onorat să fie președinte al României în perioada Centenarului Marii Uniri și a evocat evenimentele de acum 100 de ani. Şeful statului a fost primit cu aplauze şi cu urale la evenimentele de la Alba Iulia, unde a participat și la Parada Militară organizată de Ziua Națională.

i

Cele mai importante declarații de la Alba Iulia ale șefului Statului:

  • „Noi, cei de astăzi, avem privilegiul de a fi moştenit rodul celui mai important proiect concretizat vreodată în spaţiul strămoşilor noştri. Este datoria şi responsabilitatea noastră de a omagia trecutul şi de a insufla generaţiilor viitoare idealurile naţionale reîncărcate cu noi semnificaţii. (…) Trebuie să arătăm generaţiilor viitoare că noi suntem, prin ceea ce facem, continuatori destoinici ai proiectului Marii Uniri”, a spus şeful statului la inaugurarea Monumentului Marii Uniri de la Alba Iulia.
  • „Datorită angajamentului conducătorilor săi, contribuţiei intelectualilor şi voinţei populare, Marea Unire a valorificat apropierea dintre români şi minorităţile naţionale pentru construirea unui stat al demnităţii umane, al bunei convieţuiri şi al toleranţei”, a spus Iohannis.
  • ”Monumentul Centenarului Marii Uniri întruchipează „îmbrăţişarea de acum un secol dintre românii aflaţi de o parte şi de alta a Carpaţilor”.
  • „Vă chem să păstrăm în suflete recunoştinţa noastră pentru făuritorii modernităţii României, construind în acelaşi timp un viitor mai bun pentru cetăţenii ei. România noastră pe care dorim să o transmitem urmaşilor noştri va fi o ţară demnă şi puternică, bine integrată prin educaţie, cultură şi creativitate într-o Europă a valorilor şi prosperităţii şi libertăţii. La mulţi ani, dragi români! La mulţi ani, România!”, a transmis Iohannis.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a depus, sâmbătă, o coroană de flori la bustul Regelui Ferdinand „Întregitorul”. De asemenea, el a asistat la ceremonia militară organizată la Alba Iulia cu prilejul Zilei Naţionale a României.

Citește și: LIVE VIDEO: Președintele Iohannis la Alba Iulia. A inaugurat monumentul Unirii și a participat la Parada Militară

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax