Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Klaus Iohannis va participa pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională, la evenimentele de la Alba Iulia și București

Publicat

hava dumitrel iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, la Palatul Cotroceni, că va participa de 1 Decembrie și la București și la Alba Iulia, pentru sărbătorirea Marii Unirii, șeful statului răspunzând astfel invitație primarului din Alba Iulia, Mircea Hava.

„Domnule primar general al municipiului Alba Iulia vă mulțumesc pentru invitație. Vom petrece și vom sărbători ziua de 1 Decembrie așa cum se cuvine, cu o ceremonie adecvată, aici, în capitala României, la București, și în cealaltă capitală a Unirii. Aceste lucruri le vom organiza împreună, dar cred că, așa în avanpremieră, este bine ca din acest loc, sala Unirii, să se afle că pentru noi unirea nu este doar despre trecut, ci este cert despre viitor, dar rolul nostru este și în prezent și așa vom organiza împreună lucrurile”, a declarat Klaus Iohannis, la ceremonia în care a semnat în antologia de semnături „Cartea Centenarului”, care a avut loc joi la Palatul Cotroceni.

Vezi și FOTO: Iohannis, primul semnatar în ediția reeditată a Cărții de Aur a Unirii, dusă la Cotroceni de Hava și Dumitrel

Astfel, șeful statului a onorat invitația lansată de primarul liberal al orașului Alba Iulia, Mircea Hava, de a sărbători împreună Centenarul.

„Îmi permit să vă invit pe toţi, pe dumneavoastră domnule preşedinte, la Alba Iulia, pe 1 decembrie. Sunt sigur că vom fi împreună, pentru că de la 1 decembrie se vor scrie cei încă minimum 100 de ani de istorie a României”, a spus Mircea Hava, potrivit Agerpres.

„Am semnat în Cartea Centenarului, o iniţiativă foarte frumoasă, pentru care vă felicit! Am făcut acest lucru cu sentimentul că istoria, cu faptele şi documentele ei, este nu doar o carte scrisă de înaintaşi, ci şi o cronică ce se completează continuu. Tocmai de aceea, fiecare generaţie trebuie să-şi înţeleagă şi să-şi asume responsabilitatea de a contribui, prin decizii şi acţiuni, la creşterea profilului şi prestigiului României. (…) Îi chem pe toţi cei care îşi vor pune semnătura pe acest document, destinat generaţiilor viitoare, să o facă din perspectiva pe care sacrificiile şi faptele de acum 100 de ani ne-o impun şi cu responsabilitatea obligaţiilor pe care le avem astăzi, pentru viitorul României de mâine”, a spus şeful statului.

De la preluarea mandatului, preşedintele Klaus Iohannis a asistat, în fiecare an, de 1 Decembrie, la parada naţională organizată în Capitală. În plus, şeful statului a organizat şi o recepţie oficială, la Palatul Cotroceni.

sursa: hotnews.ro, agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax