Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce cadou de ziua lui a cerut un deținut al Penitenciarului Aiud, închis pentru omor deosebit de grav. Decizia magistraților

Publicat

camera penitenciar, inchisoare, aiud

Un  bărbat care a comis o crimă înfiorătoare în urmă cu mai bine de 13 ani, a vrut să fie eliberat din Penitenciarul Aiud.

Cererea sa a fost admisă de psihologii închisorii care au considerat că este gata să se reintregreze în societate după 13 ani, deși are de executat 20 de ani de închisoare. 

Ajuns în fața magistraților, atât la Judecătoria Aiud, dar și la Tribunalul Alba, cererea acestuia nu a fost admisă. De asemenea motivarea din data de 17 iulie a fost făcută publică fiind disponibilă pe portalul instanțelor de judecată.

Acesta a spus că dacă ar fi eliberat condiționat ar fi cel mai ”mare cadou” pentru el din partea magistraților.

”Contestatorul condamnat, având ultimul cuvânt, arată că îi pare rău, regretă săvârşirea faptei şi consideră că a executat fapta pentru care a fost condamnat. Declară că a împlinit vârsta de 39 de ani, ieri (n.r. 16 iulie) iar dacă i s-ar aproba liberarea condiţionată, ar fi cel mai mare cadou pentru el”, se arată în documentul citat.

Bărbatul a fost condamnat de Tribunalul Neamț, în 2010 la 20 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav.

Din câte se pare magistrații au luat în calcul modalitatea în care acesta și-a ucis victima. Înainte să fie închis pentru omor, acesta a mai executat o pedeapsă pentru tâlhărie, pedeapsa din care a fost eliberat condiționat.

”În aceste condiții, în care se observă că intimatul a mai beneficiat de liberare condiționată, dar după această măsură a comis o infracțiune mult mai gravă, coroborat cu natura infracțiunii comise, cu modul de săvârșire (prin lovirea repetată și intensă a victimei cu diverse obiecte, scoaterea acesteia în curtea locuinței, introducerea unui cotor al unui știulete de porumb în anusul victimei, abandonarea acesteia într-un șanț, unde a fost găsită a doua zi de părinții săi), respectiv cu perioada rămasă de executat, instanța constată că dovezile de îndreptare prezentate de către persoana condamnată nu sunt suficiente pentru acordarea liberării condiționate”, se arată în motivarea instanței.

Drept urmare magistrații au concluzionat că bărbatul nu poate fi încă eliberat din penitenciar și reintrodus în societate.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax