Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

La ce oră ar trebui să începem programul de muncă şi de şcoală. Ora 8 trebuie evitată. Ce spun cercetătorii

Publicat

somn la ore Un număr îngrijorător de adolescenţi şi tineri adulţi suferă de deprivare cronică de somn, iar răspunsul la această problemă ar fi începerea programului la scoală sau la muncă mai târziu, spune un expert în domeniul somnului.

Potrivit lui Paul Kelley, un cercetător în domeniul somnului la Universitatea Oxford, copiii cu vârsta între opt şi zece ani ar trebui să înceapă şcoala nu mai devreme de 8 jumătate dimineaţa, cei de şaisprezece ani ar trebui să înceapă la ora zece sau mai târziu, iar cei de optsprezece ani după ora unsprezece.

„La vârsta de zece ani te trezeşti şi te duci la şcoală, iar acest lucru se potriveşte cu programul nouă-cinci. Atunci când ai 55 de ani te încadrezi în acelaşi program, însă între aceste vârste, lucrurile se schimbă foarte mult şi ar trebui să îţi începi programul cu trei ore mai târziu”, a povestit Kelley.

Societatea Americană de Pediatrie recomandă, la fel ca Paul Kelley, o oră mai târzie pentru începerea cursurilor. Cercetările arată că orele mai târzii de începere a programului şcolar pot îmbunătăţi starea de spirit din timpul zilei.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cato

    duminică, 09.04.2017 at 12:40

    După mintea unora nici nu ar mai trebui să mergem la școală !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax