Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lăcomie pe litoralul românesc, în Mamaia Nord: 200 de lei- un loc de cearceaf, la primul rând lângă mare. Fără umbrelă sau șezlong

Publicat

Prețurile au luat-o razna în Mamaia Nord, pe litoralul românesc, zonă care aparține administrativ de  localitatea Năvodari. Operatorii de plajă au ajuns să ceară chiar și 200 de lei numai pentru a-ți putea pune un cearceaf pe nisip, la primul rând de lângă mare, dar fără umbrelă sau șezlong.

Turiștii care vor să își așeze cearșafurile pe malul mării între orele 08:30 și 20:00 trebuie să achite 200 de lei pe zi, scrie G4Media.ro care a primit și imagini de la un turist aflat în zona respectivă.

Citește și Veste bună pentru cei care merg la mare: taxa de parcare, suspendată în șase stațiuni de pe litoral. La Mamaia rămâne 96 de lei/zi

Salariul minim net pe economie este de 1524 de lei, bani care îți ajung așadar pentru un cearceaf pe nisip timp de șapte zile și jumătate. Locul este în apropierea unor blocuri aflate în construcție.

Un operator privat din zona Mamaia Nord-Năvodari a scos la închiriat fâșia de nisip dinaintea primului rând de șezlonguri de pe plaja pe care o administrează. Aparent, zona este destinată turiștilor care vor să-și așeze cearșafurile pe malul mării, iar locurile sunt închiriate cu 200 de lei/zi, în intervalul 08:30-20:00.

În schimbul celor 200 de lei turistul nu beneficiază de umbrelă și poate folosi un cearșaf de maximum 1,4 x 2 metri, iar în spatele lui turiștii vor plăti pentru două șezlonguri cu umbrelă 150 lei în primul rând, 120 de lei în al doilea rând și 100 de lei în al treilea rând.

”Oferta” pentru turiștii cu cearșafuri este disponibilă la Marina Surf, plaja asociată cu un complex imobiliar de lux din Năvodari, la granița cu Mamaia Nord și zona de cluburi.

În majoritatea locațiilor din Mamaia prețul unui șezlong este de 100 de lei/ zi. La Costinești este mai ieftin, închirierea un șezlong costă 50 de lei/zi

Mamaia 2022: Șezlonguri goale, lume puțină, locuri de parcare scumpe

În nordul litoralului prețurile mari au speriat turiștii. Și i-au alungat spre sud. Pe plajele din nordul stațiunii Mamaia, în plin sezon, multe șezlonguri sunt goale, iar la unele terase managerii se plâng că au prea puțini clienți potrivit tvr.ro

Turiștii fug de Mamaia Nord, din cauza prețurilor care au luat-o razna: O cafea – 20 de lei, un șezlong – 100 de lei, parcarea – 90 de lei/zi

Unul dintre motive: taxa de parcare extrem de mare. Vizitatorii ajung să platească și peste 90 de lei pe zi pentru o mașină.

ANPC poate verifica doar dacă este respectată distanța față de apă

Horia Constantinescu, șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, susține că fâșia de plajă de la apă ar trebui să fie lăsată liberă pentru intervențiile de urgență, cum ar fi cele ale salvamarilor sau ale SMURD.

Constantinescu a explicat însă că este greu atât pentru turiști, cât și pentru operatorii de plajă să înțeleagă necesitatea ca cel puțin 5 metri de la apă să fie lăsați liberi pentru situații grave care pot apărea.

Șeful Protecției Consumatorilor a mai declarat pentru G4Media că operatorii au obligația de a lăsa 30% din spațiul plajei pe care o administrează neocupată de șezlonguri, pentru turiștii care vor să se bronzeze pe cearșafuri.

Zona de cearșafuri nu trebuie amenajată în spatele șezlongurilor ci paralel cu zona acestora, astfel încât și turiștii care nu vor să închirieze șezlonguri să aibă posibilitatea să prindă locuri aproape de mare, a mai explicat Horia Constantinescu pentru G4Media.

Acesta a mai precizat că inspectorii efectuează frecvent controale pe sectoarele de plajă pentru a verifica dacă operatorii respectă suprafața de 30% destinată pentru cearșafuri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gogu

    duminică, 10.07.2022 at 14:57

    Șezlongul mai bine îl cumperi de la frații Păvală, că e mai ieftin!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax