Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Lacul din Sebeș ar putea fi transformat într-o pistă pentru rolleri. Vezi planurile de modernizare a parcului din centrul orașului


Publicat

Primarul din Sebeș, Alexandru Dăncilă recunoaște că zona parcului din centrul orașului și implicit a lacului secat care tronează în mijlocul acestuia reprezintă o problemă pentru cetățeni, prin urmare o prioritate pentru administrația locală. În acest sens, a venit cu o soluție oarecum ingenioasă de modernizare a locaţiei. Dăncilă a declarat că sunt analizate condiţiile în care pe fundul lacului se poate turna beton şi astfel să fie transformat într-un spațiu destinat celor care doresc să se plimbe cu rolele.

Potrivit primarului Alexandru Dăncilă, din cauza faptului că, după îndepărtarea stratului de lut, fundul lacului a devenit ca o sită ce nu mai reușește să rețină apa, o variantă ar fi placarea acestuia cu beton și transformarea zonei într-un spațiu multifuncțional: „Avem în calcul varianta să betonăm fundul lacului și atunci normal că  nu mai avem nevoie de 80 de cm de apă și poate fi folosit și pentru role și pentru mai multe destinații. Noi asta avem în calcul și ni se pare cea mai bună variantă. Când nu este apă în lac, să îl folosim pentru role și când nu, să-i dăm drumul la apă și să punem bărci. Prea multe piste pentru role în centrul orașului deocamdată nu putem face și atunci să găsim o modalitate pentru ca părinții și copiii să aibă unde să se joace”.

Dăncilă nu a specificat foarte clar în ce perioadă a anului lacul va fi umplut cu apă și când anume va fi transformat în pistă pentru rolleri, dar cert este că, în opinia sa, cea mai bună variantă ar fi betonarea acestuia. Primarul a declarat că proiectul se află deocamdată în faza de studiu de fezabilitate și că urmează să fie prezentat, când va fi gata, și consilierilor locali.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

7 Comentarii

7 Comments

 1. Sturm

  miercuri, 19.09.2012 at 23:49

  N-am mai auzit prostie ca asta. Adica cum? Dupa ce scot apa din lac, il pot folosi ca pista pentru roleri? In prealabil il curata de mizeria adunata din perioada in care a fost plin cu apa.

  Mi se pare o prostie.

  Cred ca ar trebui sa ne spuna cand s-a scos stratul de argila si mai ales care a fost nataraul care a dat ordinul.

 2. alexandru

  joi, 20.09.2012 at 09:05

  chiar nu inteleg de ce nu poate ramane lac. bugetul primariei sebes permite o investitie de acest gen.nu cred ca o pista de rolleri inseamna o idee generoasa de urbanism ci mai degraba o solutie ieftina de a distruge un simbol al orasului.lacul trebuie amenajat astfel incat sa ramana luciu de apa.

 3. paeapapacacarichi

  joi, 20.09.2012 at 12:42

  Ar fi o timpenie!Sebesul sasesc era renumit prin prospetimea aerului sau,dat de atita apa care curgea pe stazile orasului si primenea atmosfera,era un plamin natural.Cred ca nimeni nu imbratiseaza ac. varianta. In loc sa faci ceva util si necesar ptr. 100 la 100 cetatenii tu faci ceva ptr. cca3-5% dintre ei,iar cind e frig totul e mort======PAMINTUL E BOLNAV DE CANCER,IAR CANCERUL SUNT OAMENII!!!===

 4. Nelu Caldare

  joi, 20.09.2012 at 16:24

  Acel lac are o semnificatie istorica: alimenta cu apa santurile din jurul zidurilor vechii cetati medievale, fiind UNICUL LAC de acest fel din tara.
  Apoi, desfintarea Canalului Morii , care alimenta cu apa moara din Sebes, a distrus o dovada istorica a existentei de asezare romaneasca la venirea sasilor. Existenta unei mori actionate hidraulic avea o specificitate pur romaneasca.
  Chiar dorim sa ne desfintam dovezi istorice intemeietoare?

 5. george

  joi, 20.09.2012 at 20:00

  o mare tampenie tovarăşu primar
  gata aţi găsit soluţia! super! ieftin!
  băi dar luaţi bani degeaba, îi ţineţi pe puturoşii ăia din primărie ca să vă propună doar prosti
  dacă o să încercaţi să puneţi în aplicare prostia asta, ce a fost în Alba Iulia la Parcul Custozza a fost nimic.
  O să vă puneţi locuitorii din oraş în cap cu ideea voastră tâmpită.
  Apropo nu v-aţi gândit la un referendum local cu privire la ideea tâmpită de betonare a lacului, având în vedere faptul că LACUL este un simbol al oraşului?

 6. Aotearoa

  vineri, 21.09.2012 at 09:34

  AI FOST ALES PRIMAR FIINDCA ESTI SEBESAN,IAR ACUM NU TI CONT DE DORINTA NOASTRA?FACI CA DOBRA[LA STIGA IMPREJUR]ARATINDU-NE APARATUL DE SEZUT?D. NISTOR ,NU PROCEDA ASA,EL NE CONSULTA,NU PERMITEA SA SE SCRIE IN ZIAR PROSTI.ESTI PROF. DE SPORT,STIM CITA CULTURA GENERALA AI,MOTIV PTR. CARE TE RUGAM PUNE MINA PE CARTE SI INVATA CU LUX DE AMANUNT==ISTORIA ORASULUI IN CARE TE-AI NASCUT,CARE TI-A LEGANAT COPILARIA==AI NEVOIE DE ASA CEVA CA DE APA .NE-AI DEZAMAGIT ,DAR TRAG CONCLUZIA CA VREI CU ORICE PRET SA APARI IN PORESA,I-TI PLACE AC.LUCRU,DAR FACI RAU.EXTINDE SI DEZVOLTA PISTE DE TOT FELU PE MALURILE RIULUI DIN PETREST PINA LA LANCRAM.[pt.biciclisti,roleri,per-pedes,joghing]===vrem sa ne aduci cit mai multa apa in oras[fa bazinul de la baia populara,extinde strandul care nu mai este,fa un lac cu peste ptr,agrement in fostul tirg de animale ,puneti subalternii la gindit ca slava d-lui ai o armata.TURISTII INTERNI SI EXTERNI AU MARI PRETENTII DE LA SEBES,DAR ORASUL E MORT DPDV.TURISTIC [cel putin in ultimi ani]PACAT DE ASEZAREA GEOGRAFICA ,DE INVIDIAT–AICI LA NOI[OMUL—?—-LOCUL]

 7. giovis85

  joi, 08.11.2012 at 19:11

  asta e primar????????? rusineeeeeeeeeee
  asa va trebuie daca ati votat cu cine nu a trebuit

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Categoriile de persoane care beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani, extinse. Legea a fost promulgată

Publicat

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care prevede extinderea categoriilor de persoane care beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, dacă au locuit cel puţin 30 de ani în unele zone afectate de poluarea remanentă, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acestora.

Legea are ca obiect de reglementare modificarea articolului 65, alineatul 5 din Legea nr. 236/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Este vorba de localităţi afectate din cauza extracţiei, preparării şi arderii cărbunelui sau a şisturilor bituminoase, a extracţiei şi preparării minereurilor de uraniu, a extracţiei şi prelucrării minereurilor feroase şi neferoase cu conţinut de praf sau de emisii de gaze cu efect de seră, de amoniac şi derivate, de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat şi siliciu ori de radiaţii din minereuri radio-active, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, cianuri, de pulberi metalice şi/sau de cocs metalurgic, a prelucrării ţiţeiului sulfuros, desulfurarea benzinei, a ţiţeiului parafinos şi neparafinos, a distilării ţiţeiului în vederea producerii păcurii şi a uleiurilor.

Localităţile prevăzute de lege sunt Baia Mare, Călăraşi, Copşa Mică, Drobeta-Turnu-Severin, Slatina, Târgu Mureş, Târnăveni, Turnu Măgurele; precum şi Aninoasa, Baia de Criş, Băiţa, Brad, Călan, Certej, Criscior, Deva, Ghelari, Hunedoara, Lupeni, Orăştie, Petrila, Petroşani, Şoimuş, Teliuc, Uricani, Veţel, Vulcan din judeţul Hunedoara; Abrud, Baia de Arieş, Lupşa, Roşia Montană şi Zlatna din judeţul Alba; Bacău şi Oneşti din judeţul Bacău; Victoria şi Făgăraş din judeţul Braşov; Anina, Armeniş, Ciudanoviţa, Moldova Nouă, Oţelu Roşu şi Reşiţa din judeţul Caraş-Severin; Câmpia Turzii, Dej şi Turda din judeţul Cluj; Galaţi din judeţul Galaţi; Brăneşti, Drăgoteşti, Fărcăşeşti, Mătăsari, Motru, Negomir, Plopşoru, Rovinari, Urdari şi Turceni din judeţul Gorj; Ciulniţa şi Slobozia din judeţul Ialomiţa; Brazi şi Ploieşti din judeţul Prahova; Iacobeni şi Vatra Dornei din judeţul Suceava; Fârdea, Margina, Nădrag şi Tomeşti din judeţul Timiş; Mina Altân Tepe din judeţul Tulcea; Berbeşti şi Râmnicu Vâlcea din judeţul Vâlcea.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Subvenția pentru căminele și cantinele studențești, majorată cu 10%, pentru a putea fi respectate măsurile de distanțare fizică

Publicat

Subvenția pentru căminele și cantinele studențești va fi majorată cu 10%, potrivit unei decizii a ministrului Educației și Cercetării (MEC), Monica Anisie, anunță instituția.

”Această măsură vine în sprijinul studenților, în contextul actual al situației epidemiologice, pentru a se putea implementa și asigura măsurile de distanțare fizică în spațiile de cazare existente și în spațiile de servire a mesei”, precizează MEC, într-un comunicat.

Sumele atribuite fiecărei universități în anul universitar 2020-2021 pentru subvenționarea cheltuielilor pentru cămine – cantine se alocă proporțional cu numărul de unități de subvenție (studenți echivalenți unitari), în baza unei metodologii propuse de către Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior, potrivit sursei citate.

De această subvenție beneficiază și studenții care încheie, conform legislației în vigoare, contracte de închiriere.

Guvernul României a decis alocarea din fonduri europene a sumei de 10 milioane de euro pentru universități, în vederea achiziției de dezinfectanți, echipamente sanitare de protecție, inclusiv pentru zona de cămine-cantine, mai transmite ministerul.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Veste bună pentru studenți: Subvenția pentru cămine – cantine, majorată cu 10 % de Ministerul Educației

Publicat

mancare cantina

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a decis creșterea subvenției pentru cămine – cantine cu 10 %.

Această măsură vine în sprijinul studenților, în contextul actual al situației epidemiologice, pentru a se putea implementa și asigura măsurile de distanțare fizică în spațiile de cazare existente și în spațiile de servire a mesei.

Sumele atribuite fiecărei universități în anul universitar 2020-2021 pentru subvenționarea cheltuielilor pentru cămine-cantine se alocă proporțional cu numărul de unități de subvenție (studenți echivalenți unitari), în baza unei metodologii propuse de către Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS).

Potrivit Ministerului Educației, de această subvenție beneficiază și studenții care încheie, conform legislației în vigoare, contracte de închiriere.

„Menționăm că Guvernul României a decis alocarea din fonduri europene a sumei de 10 milioane de euro pentru universități, în vederea achiziției de dezinfectanți, echipamente sanitare de protecție, inclusiv pentru zona de cămine-cantine”, au mai transmis reprezentanții Ministerului Educației, într-un comunicat.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Intervenții ale Serviciului Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș pentru îmbunătățirea stării drumurilor de la Răhău

Publicat

Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș a intervenit, în ultimele zile, la Răhău, în vederea evitării unor posibile probleme pe care le pot genera ploile, în condițiile în care se așteaptă venirea toamnei.

Reprezentanții Primăriei Sebeș au transmis că s-a recurs la îndreptarea drumurilor cu utilajele din dotare și la curățarea șanțurilor.

De asemenea, s-a lucrat la realizarea unor subtraversări și a unor șanțuri de scurgere.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate