Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lacurile Obrejii de Căpâlna și Petrești, de pe Valea Sebeșului, curățate de deșeuri. Lucrările vor costa peste 160.000 de lei

Publicat

Lacurile Obrejii de Căpâlna și Petrești, aparținând de Sucursala Hidrocentrale Sebeș, vor fi curățate de PET-uri, lemne și alte deșeuri plutitoare aduse de viituri. Valoarea lucrărilor de colectare, preluare, transport și depozitare a deșeurilor de pe maluri și luciul de apă este de peste 160.000 de lei.

SPEEH Hidroelectrica SA a lansat joi, 3 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de ecologizare front de retenție baraj, constând în colectare, preluare, transport și depozitare deșeuri de pe malurile și luciul de apă a acumulărilor aferente amenajărilor hidroenergetice de pe râul Sebeș.

Valoarea totală estimată este de 166.480 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, amenajările din cadrul SH Sebeș sunt afectate periodic de poluarea cu deșeuri nemenajere (în special PET-uri), deșeuri lemnoase, etc. din cauza viiturilor generate de topirea zăpezilor, ploi torențiale, etc. Aceste categorii de deșeuri plutitoare sunt dirijate de curenții de aer spre maluri, sau plutesc în derivă pe suprafața lacului de acumulare generând aglomerări în zona frontului de retenție.

Având în vedere dreptul de folosință a apelor de suprafață stabilit prin autorizația de gospodărire a apelor, SH Sebeș ca deținător de baraje și lacuri de acumulare va asigura întreținerea cuvetei lacului prin igienizarea luciului de apă și a malurilor, curățirea de plutitori, colectarea și transportul în locuri special amenajate potrivit legii.

Potrivit documentului citat, frecvența cu care se solicită colectarea, preluarea, transportul deșeurilor nu respectă un tipar, ci depinde strict de amploarea viiturilor, modul de gestionare a deșeurilor din bazinele hidrografice, etc.

Se estimează a se colecta anual:

– Ac. Obrejii de Căpâlna – 269 mc – 79 tone

– CHE Petrești – 52 mc – 15 tone

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pamfil

    vineri, 04.09.2020 at 10:20

    costurile sa fie suportate de toti localnicii care locuiesc deasupra si in dreptul acelor lacuri. pana invata sa nu mai arunce gunoaie in rauri!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax