Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Lansare de carte la biblioteca din Blaj: Patericul Egiptean, 1600 de sentințe, maxime și cuvinte duhovnicești

Publicat

lansare carte blaj patericul egiptean Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Blaj şi cu Biblioteca Municipală din Blaj a lansat joi, la sediul bibliotecii municipale, cartea “Patericul Egiptean”.

Cartea de spiritualitate a fost reeditată în condiţii grafice de excepţie la Editura Reîntregirea din Alba Iulia și reprezintă o lucrare fundamentală pentru formarea duhovnicească a creştinilor.

Cele 1600 de sentințe, maxime și cuvinte duhovnicești oferă o provocare inedită de a descoperi frumusețea Evangheliei, aplicată în viața diferiților oameni trăitori sub soarele torid din nordul Egiptului, dar și paradoxul duhovnicesc al părinților pustiei, care au împletit în viața lor practica rugăciunii și a ascezei, legătura deplină cu părintele spiritual și efortul dobândirii virtuților. Totodată, este și o carte de referinţă pentru orice studiu sau cercetare știinţifică în domeniul spiritualității, transmit reprezentanţii Arhiepiscopiei.

Prezentarea cărţii a fost susținută de Pr. Prof. Dr. Simion Todoran de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și de Prof. Univ. Dr. Ioan Buzaşi de la Facultatea de Istorie și Filologie din Alba Iulia.

Fiecare vorbitor a încercat să prezinte Patericul, cu note distincte, evident, ca o carte de o foarte mare actualitate, care se adresează nu doar călugărilor și preoților, ci și tuturor oamenilor, o carte care ne descoperă frumusețea sobră și firească a Evangheliei, dar și o altă lume, o lume curată și simplă, marcată de o neîncetată stare de rugăciune.

Mai mult decât atât, ea este exponentul unui stil literar specific zonei orientale, o carte de înțelepciune ce sintetizează învățături fundamentale, prezentându-le practic într-o lume care a pierdut încet-încet noțiunea firii renăscute din nou, a neglijat cuvintele sfinte ale Evangheliei, iar nevoința interioară este aproape necunoscută, mai precizează reprezentanţii Arhiepiscopiei.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax