Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Lansarea anului: Hotel „Medieval” din Alba Iulia, nominalizat la Gala Premiilor de Excelenţă. „Castelul” va fi inaugurat de Zilele Cetăţii

Publicat

Hotel „Medieval” din Alba Iulia, construcţia de lux amenajată de antreprenorul Dan Sabău („Grup Corint”), într-o clădire militară de patrimoniu din zona  Traseulului Celor Trei Fortificaţii din Cetatea Alba Carolina a fost nominalizată la secţiunea „lansarea hotelieră a anului”, în finala competiţiilor pentru Gala Premiilor de Excelenţă. Castelul de 5 stele, estimat la aproximativ 4,2 milioane de euro, nu a fost încă deschis oficial, dar evenimentul este programat pentru data de 5 mai, când va fi inaugurat şi Traseul Porţilor.

Hotelul, făcut într-o clădire concesionată de  „Grup Corint” în baza unui contract  pe 49 de ani,  amplasat lângă Poarta a III-a a Cetăţii, împarte secţiunea din cadrul concursului cu alte 11 hoteluri din România care au intrat în competiţia pentru Gala Premiilor de Excelenţă, care îşi va desemna câştigătorii în 24 aprilie. Până atunci, însă, proiectele finaliste vor fi supuse şi unui mecanism de vot ce poate fi accesat aici. Gala Premiilor de Excelenţă va avea loc  la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, în 24 aprilie, începând cu ora 18.00.

Competiţia este structurată pe cinci secţiuni – hotels & meeting venues, restaurante, baruri & cluburi, leisure, turism şi respectiv distincţie pentru experienţă şi excelenţă. La capitolul turism, mai precis la subcategoria „Cea mai bună destinaţie a anului”, se remarcă şi staţiunea Arieşeni, pentru sport, obiceiuri şi tradiţii.

Hotelul „Medieval” este amenajat de societatea „Grup Corint”, firma care a realizat cea mai mare parte a lucrărilor de restaurare din Cetatea Vauban din Alba Iulia şi care a concesionat și restaurat clădirea manutanţei de la administraţia locală.

Managerul „Grup Corint”, Dan Sabău, a declarat pentru Wall-Street.ro că hotelul va fi de cinci stele şi va avea 36 de camere, amenajate sub forma unor apartamente cu living şi baie, toate de dimensiuni mari. Sabău a mai explicat că hotelul este la etajul şi mansarda clădirii manutanţei şi va avea centru spa şi piscină, saună, săli de fitness dar şi restaurant, săli de conferinţe și lift. Constructorii au folosit materiale ce recreează imaginea clasică a clădirii, iar camerele şi băile au camere de aeraj natural.

Investiţia totală se ridică la aproximativ 4,2 milioane de euro. Manutanţa este una dintre primele clădiri construite de austrieci în Cetatea Vauban din Alba Iulia, fiind situată în apropierea Porţii a III-a fortificaţiei. Clădirea a fost construită în secolul al XVIII-lea, în jurul anului 1714, dar păstrează detalii arhitectonice anterioare acestui secol. Imobilul a fost amenajat ca depozit militar pentru armata Cetăţii.

Pentru fi clasificat la 5 stele, hotelul care aparţine firmei lui Dan Sabău va trebui să întrunească minim 150 de puncte, conform normelor metodologice de clasificare a hotelurilor din România, stabilite prin Ordinul 636/2008 emis de Ministerul Turismului.

Printre criteriile obligatorii se află accesul auto pentru turişti şi al autoturismelor care asigură mentenanţa hotelului şi un minim de 50% locuri de parcare din numărul total al camerelor.

Potrivit unor surse din apropierea antreprenorului, hotelul va fi deschis oficial în 5 mai, când vor avea loc Zilele Cetăţii, un eveniment organizat anual de „Grup Corint”. Tot atunci, va fi redeschis şi Traseul Porţilor unde în prezent sunt realizate lucrări ample de reabilitare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. Giovani Luigi

    marți, 17.04.2012 at 14:12

    A fost restaurata, nu ridicata de Dan Sabau. Un monument de patrimoniu, nu poate sa apartina cuiva, fie el Dan Sabau cu al sau Grup Corint! Cel mult concesionata…; intrarea, macar in curtea hotelului, ar trebui sa fie libera si publicului larg, turistilor.
    Dar, Dan Sabau are mai multe pe constiinta, sau ar cam trebui sa aiba….

  2. HH

    marți, 17.04.2012 at 21:16

    O NEMERNICIE FARA MARGINI MARCA HAVA&SABAU.
    1. CLADIREA EXISTA NU A CONSTRUIT-O SABAU
    2. RENOVAREA S-A FACUT IN CEA MAI MARE PARTE CU FONDURI EUROPENE PE CARE GRUP CORINT NU LE PUTEA OBTINE FARA ASOCIEREA CU PRIMARIA ALBA IULIA
    3. HAVA ESTE CEL CARE PUR SI SIMPLU L-A FACUT PE SABAU „CASTELAN”, DANDU-I PENTRU 49 DE ANI BUNUL NOSTRU AL TUTUROR IN CONCESIUNE ( SI O MARE PARTE DIN CETATE) FARA SA NE CONSULTE !
    3.

  3. dep t.roll

    marți, 17.04.2012 at 22:19

    aceasta constructie RESTAURATA trebuie restituita domeniului public si sifonarul pardon „antreprenorul” impreuna cu prietenii lui de toate culorile politice, trebuie bagati la ocna macar 20 de ani… c-o crescut pretul sarii la export.

  4. of, viata mea

    miercuri, 18.04.2012 at 08:14

    La inaugurare ar trebui sa participe numai serviciul teritorial Alba al DNA si reprezentanti ai directiei generale a penitenciarelor.
    Loc de parcare pentru duba ******* exista.
    ******** sa fie cazati la Aiud in regim all inclusive (cazare si mincare la cazan incluse)

  5. carla

    miercuri, 18.04.2012 at 22:30

    corectati jurnalistul va rog!abereaza!nu a ridicat sabau cladirea ,a restaurat eventual !ni se ridica noua parul in cap cand citim articole scrise de jurnalistii din papuc!

    • moderatorul de serviciu

      joi, 19.04.2012 at 02:54

      @carla, unde vezi tua ca scrie ca a ridicat cladirea. citeste atent fiecare rand. nu mai citi in diagonala.

  6. io

    joi, 19.04.2012 at 10:21

    bateti campii

    nu scrie nicaieri ca a facut sabau cladirea, dar asa va comanda altii sa credeti

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax