Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lanțul rubedeniilor PSD la DSVSA Alba. Atanasiu: „S-a constituit grup infracțional. Onorabilul Parchet să facă un dosar să îi ia pe domnii ăștia”

Publicat

„Nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase”. Așa caracterizează senatorul Teodor Atanasiu recentele schimbări de la vârful Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba. El susține că toată operațiunea schimbării directorului instituției a fost inițiată „pe larg conflict de interese” de deputatul PSD Ioan Dîrzu, care i-a sugerat șefului ANSVSA să îl numească în funcție pe finul său, Mircea Bîcu, cel care a fost prins copiind la examen. Mai mult, Dîrzu ar intenționa să îl aducă și pe nașul său, ca director adjunct. „Toată familia de nași și fini a domnului Dîrzu va fi cea care îi va controla afacerile domnului Dîrzu”, a declarat Atanasiu, în conferința de presă de vineri. Mai mult, el a mai spus că noua conducere acordă medicilor veterinari contractele de concesiune a târgurilor de animale în funcție de „cine cotizează mai mult la PSD”.

„Am constatat constituirea unui grup infracțional organizat format din președintele Autorității Sanitar Veterinare Vlad Mănăstireanu, cu Severus Mircea Bîcu în calitate de fin și domnul Ioan Dîrzu în calitate de naș, care au creat acest grup cu două scopuri. Primul, pe larg conflict de interese, să rezolve problemele de control la firmele domnului Dîrzu și pentru produsele care trebuie verificate de DSVSA. Al doilea este pentru a-și întregi vistieria personală și a partidului odată cu concesionarea de către medicii veterinari a activității pe următoarea perioadă de timp”, a declarat senatorul Atanasiu.

Atanasiu: „Mănăstireanu l-a pus pe Bîcu șef la DSV Alba la solicitarea lui Dîrzu, care-i e naș și care vrea să-l aducă și pe nașul său, ca adjunct”

„I-am spus domnului Vlad Mănăstireanu când a făcut această modificare la cererea domnului deputat Ioan Dîrzu și i-am explicat că domnul Bîcu în afara faptului că este fin nu mai are nicio altă calitate ca medic veterinar decât că sacrifica animale ilegal pe la Ciugud. I-am spus că este un conflict de interese major, este sfidător modul în care sunt interpelați medicii veterinari și li se cer favoruri de diverse feluri, în special în bani pentru a-și primi contractele de concesiune. Eu aș vrea ca onorabilul Parchet de la Alba să facă și un dosar adevărat pe lumea asta și să îi ia pe domnii ăștia”, a spus Atanasiu.

Atanasiu i-a cerut public primului ministru Victor Ponta demisia șefului ANSVSA. Mai mult, el îi atrage atenția social-democratului Ioan Dîrzu că situația creată de el este ilegală: „Îi cer premierului Ponta, dacă nu vrea să intre în grupul lor infracțional organizat, să îl demită de urgență pe Vlad Mănăstireanu din fruntea ANSVSA. Domnului deputat îi atrag atenția că am aflat că vrea să își aducă și nașul, un domn Martin, ca adjunct la DSVSA Alba. Să aibă grijă că această coabitare între afaceri, control, fini și nași se numește ilegalitate”.

Mircea Miclea, recent demis de la conducerea DSVSA Alba, este membru al PNL. Acesta ar fi fost demis din funcție „pentru că nu a răspuns la apelul de gripă aviară și era băut la telefon”. „Este o prostie. Motivul real este ca să poată face această manevră. Apoi, după ce am făcut scandalul, au încercat să îl cheme pe Miclea adjunct, dar l-am sfătuit să nu meargă. Totul a plecat de la o sesizare a prefectului cum că ar fi gripă aviară, care nici nu exista. Este cusută cu ață albă”, a mai precizat Atanasiu.

În prezent, Mircea Miclea este medic veterinar concesionar la Sebeș.

Contractele de concesiune vizează târgurile de animale, în care se face vânzare-cumpărare, campanii de vaccinare, contra cost. Potrivit senatorului Teodor Atanasiu, în acest moment, aceste concesiuni se acordă în funcție de cine cotizează mai mult la PSD: „În mod normal, dacă sunt mai mulți, ar trebui găsită o soluție în care să fie concurs”.

„Au început presiunile asupra medicilor veterinari în vederea încheierii contractelor de concesiune. Este o afacere de câteva zeci de milioane de euro pe care noul director încearcă să o transforme într-o afacere de partid. Medicii concesionari sunt șantajați să accepte anumite condiții și să plătească o parte din acești bani spre partid”, a declarat Florin Roman în conferință de presă.

Reacția deputatului Ioan Dîrzu: „Atanasiu fabulează!”

„Din punctul meu de vedere, atitudinea domnului Atanasiu este surprinzătoare. Pe de altă parte înțeleg supărarea dânșilor, mascată în spatele unui director incompetent la DSV Alba pe care șeful ANSVSA l-a demis pe meritele pe care ar fi trebuit să le aibă și nu le-a avut”, a reacționat Ioan Dîrzu.

Dîrzu a confirmat faptul că Mircea Bîcu este finul său, însă susține că nu a avut nicio legătură cu numirea acestuia în funcție: „Nu a fost sugestia mea, nu am cunoscut acest subiect. Mircea Bîcu este acum director adjunct cu atribuții de director executiv interimar”

Cât despre faptul că ar intenționa să își aducă și nașul, ca adjunct, la DSVSA Alba, Dîrzu a negat acest lucru: „Domnul Atanasiu fabulează, ca multe altele”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

8 Comentarii

8 Comentarii

  1. alinutza

    vineri, 21.02.2014 at 16:02

    Cine sa gasit sa vorbeasca cica un Domn Atanasiu rusine sa va manace iadul de toti ati distrus totul in judetul Alba ati spus stapanire pe tot va doresc sa va manace puscaria pe toti …..Hava Dumitrel si toti cei din conducerii rusineeeeee

  2. marea lehamite

    vineri, 21.02.2014 at 18:42

    alinutzo,fa nu fi proasta…….toti politicienii astia de bani sunt la fel PDL=PSD=PNL ,amu astia de la psd parca is cei mai \
    ca,,tz,,ei

    • alinutza

      vineri, 21.02.2014 at 20:08

      ma incultule cu cine vb cu ,,amu,, esti *** si cu ,,is,, dute la scoala si invata sa scri macar corect cu gramatica observ ca stai super bine :))) sarantocule

      • bula

        sâmbătă, 22.02.2014 at 06:55

        „dute” alinutzo, si „ma-ta are cratima”? tu ai cratima?

  3. ion

    sâmbătă, 22.02.2014 at 12:08

    alinuta e de la coada vacii, cei sa-i faci, e si ea ‘oama’ ,mai greseste…

  4. Losenau Custozza

    duminică, 23.02.2014 at 19:07

    Dl. Dirzu sa accepte adevarul, ca a fost penibila inlocuirea directorului de la DSV cu unul care nici sa scape neprins cand copia la examen n-a fost in stare! Si vorba aia, cine se aseamana se aduna! Dupa aia cum sa mai iesi si sa zici ca dl. Atanasiu fabuleaza, cand omul a descris exact situatia cu „nasu’ si cu finul”? Dl. vechi PSD-ist se ocupa cu „aranjamente” in domeniul medicilor veterinari si a activitatii lor de cel putin 15 ani.

  5. gaga

    duminică, 23.02.2014 at 21:04

    Da ce zici de GRUPUL INFRACTIONAL DE LA ASF unde este angajata si mult prea iubita si stimata ta sotie, stimabile care ti-ai tradat alegatorii inhaitandu te cu dusmanii din pdl…..esti o mizerie …nu salariile sunt nesimtite ,VOI sunteti NESIMTITI…

  6. ghita grosu

    luni, 24.02.2014 at 23:06

    Te-am scos senator ca ziceai ca il dai jos pe Basescu, nu ca musti mana care te-a hranit. Fara Darzu si ai lui vedeai Parlamentul pe dinafara. Ciocu mic si zii merci ca ti-au aruncat un os de ros ( sau e prea mic osul?).
    Te-ai luat dupa Cacarau si akm va vedeti voinici 🙂 , cine rade la urma rade mai bine.
    Va vad alaturi de CDR … in uitare, RIP

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax