Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Schimbare la vârful DSV Alba. Mircea Miclea, demis din funcţie. Noul director, Mircea Bîcu, a fost prins copiind la primul examen

Publicat

Seria numirilor politice în funcții de conducere a instituțiilor deconcentrate continuă în Alba. După controversatul episod al examenului pentru ocuparea funcției de director adjunct al DSVSA Alba, PSD-istul Mircea Severus Bîcu din Sebeş, cel care a fost prins copiind la proba scrisă, a preluat conducerea instituţiei.  Atribuţiile de director executiv i-au fost transferate în urma demiterii din funcţie a lui Mircea Miclea, care-şi va continua activitatea la circumscripţia din Sebeş. Decizia de destituire din funcţie a lui Miclea a venit din partea ANSVSA.

UPDATE: Într-un comunicat de presă transmis de DSVSA Alba se precizează că dr. Severus Mircea Bîcu, director executiv adjunct al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, începând cu data de 10.02.2014, a preluat atribuţiile funcţiei publice de conducere temporar vacante de director executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba.

Delegarea atribuţiilor funcţiei publice de director executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba către doctor Severus Mircea Bîcu a fost făcută printr-un ordin al preşedintelui – secretar de Stat al Autorităţii Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, dr. Vladimir Alexandru Mănăstireanu.

Funcţia de director executiv va fi ocupată interimar de către Mircea Bîcu, până la o decizie oficială în ceea ce priveşte acest post, având în vedere că fostul şef, Vasile Bereş, este suspendat din funcţie din iunie 2012, dat fiind procesul de corupţie în care este implicat. Bîcu, membru PSD, a preluat funcţia de director executiv adjunct la DSV Alba la sfârşitul anului trecut, prin concurs.

Mircea Bîcu a fost eliminat din prima sesiune a concursului pentru postul de director adjunct la DSV Alba, în luna martie 2013, după ce a fost prins copiind la examenul organizat de ANFP.

Citeşte şi Concurs pentru postul de director adjunct la DSVSA Alba. Mircea Bîcu, din nou singurul candidat, deși a fost prins copiind în martie

Mircea Miclea a fost director la DSV Alba din 2012. Anterior, a activat în cadrul Circumscripției Sanitar-Veterinare Sebeș, unde avea atribuții în controlul alimentelor, iar în trecut a mai ocupat funcția de director adjunct al DSV Alba.

Reamintim că, în ianuarie, subprefectul de Alba, Cornel Murg, a criticat conducerea DSVSA Alba pentru modul în care a tratat situația din această iarnă privind cele 50 de cazuri de trichineloză.

Citeşte şi Subprefectul Cornel Murg critică modul în care Direcţia Veterinară a gestionat problema trichinelozei: „În toate cotețele se fac examene trichineloscopice”

Precizăm că pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia se află procesul în care este judecat pentru corupţie fostul director DSV Alba, Vasile Bereş. Apelul a fost înregistrat la instanţă în noiembrie 2013 şi a avut până acum trei termene de amânare a judecăţii cauzei.

Tribunalul Alba s-a pronunţat, în iulie 2013, în dosarul în care fostul şef al DSVSA Alba, Vasile Bereş, a fost acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice. Instanţa a decis pedeapsa de un an de închisoare pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu suspendarea aplicării acesteia condiţionată pe un termen de încercare de trei ani. Magistraţii l-au achitat pe Vasile Bereş în cazul infracţiunii de luare de mită. Directorul DSV Alba ar fi pretins și primit de la şeful unui supermarket din Sebeș produse alimentare în schimbul neefectuării unor controale la respectiva unitate. Directorul magazinului l-a denunțat la DNA.

De asemenea, instanţa a dispus despăgubiri în valoare de 600 lei pentru Primăria Cîmpeni şi o sumă similară către Primăria Aiud şi a respins acţiunea DGFP Alba. Primăriile Mihalţ şi Vidra nu s-au constituit părţi civile în proces, însă judecătorul a dispus confiscarea sumei de 1.320 lei care, prin poprirea veniturilor de la persoana condamnată, va ajunge la cele două administraţii locale.

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs bugetului de stat prin activitățile infracționale întreprinse de Vasile Bereș se ridică la suma de 3.929 de lei. Anchetatorii susțin că acesta ar fi anulat mai multe procese verbale de contravenție, iar alte documente le-ar fi păstrat asupra sa până la prescrierea perioadei de plată a sancțiunii.

Directorul DSV Alba ar fi pretins și primit de la şeful unui supermarket din Sebeș produse alimentare în schimbul neefectuării unor controale la respectiva unitate. Directorul magazinului l-a denunțat la DNA.

Activitatea directorului DSV Alba a intrat în vizorul procurorilor după ce administratorul societăţii “Imperial Prod Impex” SRL Alba, Romulus Cristea, ar fi susținut că a fost amendat cu 2.000 de lei și i s-a suspendat activitatea firmei, din cauză că a refuzat să permită parcarea mașinilor angajaților DSV pe terenul proprietate personală de lângă sediul instituției. Mai mult, ulterior, Vasile Bereș ar fi făcut demersuri pentru ca amenda să nu fie dată în debit la DGFP Alba.

În același dosar a mai fost cercetată și consilierul juridic Elena Bica Drașovean, dar procurorii au dispus scoaterea acesteia de sub urmărire penală. Angajata DSV a fost sancționată cu amendă administrativă în valoare de de 1.000 lei.

Dosarul a fost înregistrat la instanţă în iunie 2012. Bereș a negat toate acuzațiile aduse. În urma anchetei, procurorii au dispus disjungerea altor două cauze în care Vasile Bereș este judecat tot pentru abuz în serviciu. Unul din dosare are ca obiect aplicarea abuzivă a unui ordin al ANSVSA cu privire la obținerea unor autorizații pentru societățile comerciale care procesează carne.

Citeşte mai multe detalii AICI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Whangarei

    vineri, 14.02.2014 at 09:07

    Merita felicitat!Noi acum am inceput scoala si va promitem ca o sa-l urmam ptr. ca vrem si noi sa ajungem directori, sau chiar primministru,de aceea astia merita sa li se inmineze cite o diploma,fiindca au ajuns acolo sus prin copiat. ASTIA NE CONDUC!!!Prosti am fost cind i-am votat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax