Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lapte și produse lactate pentru preșcolarii și elevii din Alba. Consiliul Județean a reluat licitația pentru furnizarea produselor

Publicat

Lapte și produse lactate pentru preșcolarii și elevii din Alba. Consiliul Județean Alba a reluat licitația pentru furnizarea de lapte și produse lactate preșcolarilor și elevilor din județ. Valoarea maximă estimată a contractului pentru următorii trei ani este de peste 17,3 milioane de lei. 

Consiliul Județean Alba a lansat joi, 20 iunie, în SEAP, o licitație pentru furnizarea laptelui și produselor lactate – lapte UHT distribuit în cadrul Programului pentru școli al României în județul Alba, pentru o perioadă de trei ani școlari.

Valoarea totală estimată a contractului este de 17.327.161,05 lei, fără TVA. 

La finalizarea anului şcolar 2022-2023 s-a încheiat durata acordurilor-cadru de furnizare a produselor în cadrul Programului pentru școli al Românie. fapt ce a determinat demararea unei noi proceduri de achiziţie public.

Consiliul Județean Alba a derulat în perioada octombrie 2023 – mai 2024 procedura de achiziţie pentru atribuirea acordurilor-cadru privind furnizarea fructelor, legumelor, laptelui și produselor lactate şi produselor de panificaţie în cadrul Programului pentru școli al României, pentru anii şcolari 2023-2024, 2024-2025 şi 2025-2026.

Procedura s-a finalizat cu atribuirea acordurilor-cadru pentru Lot 1: Produse de panificaţie – corn alternativ cu biscuiţi uscați şi Lot 3: Fructe și/sau legume — mere, respectiv anularea pentru Lotul 2: Lapte și produse lactate – lapte UHT.

Astfel, a fost reluată procedura de atribuire a acordului-cadru de furnizare a Laptelui şi produse lactate – lapte UHT pentru o perioadă de trei ani.

Lapte și produse lactate pentru preșcolarii și elevii din Alba

Programul pentru şcoli al României este un program menit să creeze obiceiuri alimentare sănătoase şi să ducă la creşterea consumului de produse locale în rândul copiilor, acesta fiind construit în jurul a două componente: distribuţia de fructe şi legume proaspete, lapte de consum şi produse lactate fără adaos de lapte praf şi punerea în aplicare a măsurilor educative aferente distribuţiei de fructe şi legume, lapte şi produse lactate.

Beneficiarii acestui program sunt preşcolarii din grădinițele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate şi particulare acreditate şi elevii din învățământul primar şi gimnazial de stat şi particular, precum şi preşcolarii şi elevii incluşi în învățământul special, care pot primi lapte în limita unei valori zilnice/preşcolar/elev.

Programul pentru şcoli al României prevede realizarea cumulată a următoarelor măsuri:

  • acordarea gratuită pentru preşcolarii din grădinițele de stat autorizate/acreditate şi particulare acreditate cu program normal de 4 ore şi elevii din învățământul primar şi gimnazial de stat şi privat autorizat/acreditat, precum şi pentru preşcolarii şi elevii incluşi în învățământul special de fructe şi/sau legume proaspete, lapte natural de consum şi/sau produse lactate fără adaos de lapte praf şi de produse de panificaţie în limita valorii zilnice/preşcolar/elev;
  • derularea de măsuri educative care însoțesc distribuţia produselor.

Frecvența distribuirii produselor

Pe parcursul săptămânii, unui preşcolar/elev i se acordă gratuit 5 porţii de lapte UHT cu încadrarea în sumele alocate cu aceste destinaţii. Produsele se vor distribui preşcolarilor/elevilor în fiecare zi a săptămânii, de luni până vineri.

Dreptul de a primi produsele pe perioada cursurilor, conform structurii anului şcolar, îl au numai preşcolarii şi elevii prezenţi la cursuri, precum şi preşcolarii şi elevii înscrişi în învăţământul special.

Dreptul de a primi produsele pe perioada cursurilor, conform structurii anului şcolar, îl au şi preşcolarii şi elevii prezenţi la cursuri prin intermediul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor şi al internetului, conform scenariilor de organizare şi desfăşurare a cursurilor în condiţii de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor prevăzute de legislaţia în vigoare în situaţii epidemiologice naţionale şi aprobate în stare de alertă şi urgență, precum şi în cazuri de conflicte de muncă.

Lapte și produse lactate pentru preșcolarii și elevii din Alba. Cantităţile şi valorile estimate

Cantităţile şi valorile estimate pentru acordul-cadru/contractele subsecvente de furnizare lapte UHT, sunt următoarele:

Limita valorică zilnică/preşcolar/elev este de 1,01 lei, fără TVA, pentru porţia de lapte de consum şi produse lactate fără adaos de lapte praf.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax