Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Larisa Iușan, elevă a Colegiului Militar din Alba Iulia, a scris lucrarea perfectă la Olimpiada de Religie, faza națională

Publicat

Eleva sergent Larisa Iușan, de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” a luat nota 10 și Premiul I la faza națională a Olimpiadei de Religie. Alături de ea alți cinci colegi au obținut rezultate bune la olimpiada de religie. 

Larisa a fost îndrumată de profesorul Ioan Nistor și a reușit în timpul olimpiadei să elaboreze o lucrare în care și-a demonstrat cunoștințele de religie și cultură, notează reprezentații Ministerului Apărării Naționale, într-o postare pe Facebook.

„Participarea la olimpiada de religie mi-a oferit oportunitatea de a ieși puțin din zona mea de confort și de a-mi valorifica modul de gândire. Dacă acum câteva săptămâni aflam entuziasmată că m-am calificat la etapa națională a acestei olimpiade, azi pot doar să mă bucur că munca pe care am depus-o nu a fost în zadar. Cred că factorul cel mai important care m-a condus spre o notă de 10 a fost tocmai sarcina ce simțeam că-mi revine după faza pe județ, etapă care m-a responsabilizat să îndrăznesc și să-mi dezvolt tot mai mult această sensibilitate spirituală, cred eu, înnăscută.

CITEȘTE ȘI: ADMITERE colegii militare 2022: proba scrisă, vineri, 27 mai, la Română și Matematică. Cum se calculează media

De asemenea, îndrumările părintelui profesor Ioan Nistor au fost esențiale, știind exact unde să puncteze, pentru a-mi oferi ajutor în a îmbina plăcut adevărul cu originalitatea interpretărilor mele. ”, a mărturisit Larisa.

Alături de performanța Larisei menționăm și celelalte rezultate obținute de elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” la disciplina religie, la faza națională a olimpiadei:

Premiul II: elev Daniel Indrei (clasa a IX-a);

Premiul III: elev Robert Bloj (clasa a IX-a);

Mențiune: elev caporal Samuel Armeanu (clasa a XI-a) și elev fruntaș Sara Holhoș (clasa a X-a);

Premiul special acordat de Arhiepiscopia Sibiului: elev fruntaș Iuliana Tărcuță (clasa a X-a).

sursă: Facebook Ministerul Apărării Naționale.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Gelu Stoian

  duminică, 29.05.2022 at 11:07

  DECI ea va fi o Preteasa Militara Ultra Extra NemaipomeNITA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

1-4 septembrie: Roșia Montană Marathon, un eveniment sportiv, ecologic și socio-cultural. Programul activităților

Publicat

În perioada 1 – 4 septembrie, în Munții Apuseni va avea loc a IX-a ediție a Roșia Montană Marathon, un eveniment care îmbină sportul, spiritualitatea, natura și cultura. Ediția din acest an este dedicată înscrierii peisajului cultural minier Roșia Montană în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. 

„Roșia Montană Marathon este cel mai mare eveniment sportiv, ecologic și socio-cultural activist din România, început în 2013 din dorința unei comunități de a-și apăra moștenirea culturală și naturală. Totul a pornit de la lupta împotriva exploatării celei mai mari mine de aur la suprafață din Europa și s-a dezvoltat în una dintre cele mai importante mișcări sociale și de mediu din Estul Europei.

De atunci și până în prezent, Roșia Montană Marathon a avut loc de fiecare dată la Roșia Montană, perioadă în care a atras zeci de mii de participanți – tineri, studenți, lideri de opinie, activiști, artiști, părinți, copii, iubitori de munte și de natură – într-o varietate de activități ce au inclus concerte de muzică, piese de teatru, tururi ghidate ale Roșiei Montane, prezentări de carte, proiecții de film, standuri de prezentare și proiecte demonstrative organizate de numeroase ONG-uri de mediu din România și din străinătate, târguri de produse tradiționale și ecologice etc”, au transmis reprezentanții organizatorului, Asociația Pachamama România.

Aspectul sportiv

Iubitorilor de alergare montană le sunt oferite trei probe – Maraton, Semimaraton și Crosul de 11 km. Fiecare dintre ei se va putea bucura pe traseu de unele dintre cele mai frumoase peisaje din Munții Apuseni – Piatra Corbului, Masivul Cârnic, Tăul Mare, Valea Cornei, Detunata Golașă, etc.

Cursa copiilor e una dintre cele mai așteptate alergări din cadrul maratonului de la Roșia Montană deoarece copiii localnicilor alături de copiii participanților își probează forțele pe cărările verzi ale satului istoric. Centrul local Cercetașii din Roșia Montană pregătește această cursă astfel încât copiii să aibă parte și de un traseu frumos, dar și de siguranță. Anul acesta copiii vor fi împărțiți în 5 categorii de vârstă, cu 3 trasee diferite ca lungime și cu 4 premieri, în total urmând a fi acordate 24 de premii.

Înscrierile se pot face pe pagina dedicată evenimentului, rosiamontanamarathon.ro.

Aspectul ecologic

Organizatorii doresc prin acest eveniment să promoveze și proiectul Drepturilor Naturii în România, prin care Natura să fie recunoscută ca o ființă vie cu drepturi juridice.

„Am ales Roșia Montană ca loc de desfășurare al maratonului deoarece o considerăm locul de renaștere a conștiinței ecologice din România. Prin alergare și prin turul monumentelor naturale de aici, oamenii pur și simplu se regăsesc, înțeleg faptul că doar atunci când suntem interconectati cu natura ne simțim cu adevărat împliniți”, au explicat organizatorii.

Aspectul social

Maratonul este și o punte de legătură între proiectele locale și cei care vin aici.

„Cercetașii Roșia Montană”, „Made in Roșia Montană” și „Adoptă o casă” sunt trei proiecte sociale extrem de interesante în care participanții se pot implica sau pe care le pot susține.

Cauza socială Roșia Montană Marathon a ultimelor 4 ediții (2018, 2019, 2020, 2021) a fost dedicată elevilor Școlii Gimnaziale ”Simion Balint” din Roșia Montană.

Suma donată din partea Asociației Pachamama România a constat în banii obținuți din redirecționarea a 10% din taxa de participare a alergătorilor la Roșia Montană Marathon. La aceasta s-au adăugat sume din donațiile primite la maraton din partea celor prezenți, precum și din bugetul asociației.

Aspectul cultural

Participanții sunt invitați la un concert de folk marca Roșia Montană Marathon cu Florin Ștefan, un recital care va deschide portaluri muzicale străvechi ale dacilor liberi, locurile în care se mai păstrează datini din străbuni.

De asemenea, va avea loc un eveniment maraton alături de artiștii invitați: Ancestral Project –  Florin Ștefan, Gabriel Baruța, Meda și Corul de copii de la Mănăstirea Piatra Fântânele din Pasul Tihuța.

Nu în ultimul rând, participanții vor fi invitați la un tur al Monumentelor Naturale din Roșia Montană alături de Călin Caproș, vicepreședinte al Asociației Alburnus Maior, care va povesti pe parcursul drumeției lucruri fascinante despre trecutul Roșiei Montane.

Program:

Vineri, 2 septembrie

 • Ridicarea kit-ului de concurs de la Căminul Cultural din Piața Centrală a Roșiei Montane
 • Simpozion Pachamama ‘Fii Parte din Schimbare’ cu Alexandra Postelnicu
 • Recitaluri FOLK, Concerte cu invitați surpriză
 • Şedinţa Tehnică – Căminul Cultural
 • Proiecție în grădină “Povestea Roșiei Montane” – imagini, filme și povești despre trecutul și evoluția satului, modul de extracție al aurului din trecut până în prezent şi viața de azi.

Sâmbătă, 3 septembrie

 • 7:00 Ridicarea kit-ului din zona de Start a Pieței Centrale
 • 7:30 Startul competiției din Centrul Istoric va fi oficiat prin telefon de către doamna Constantina Diță, campioană olimpică la proba de marathon (vor fi mai multe Starturi astfel încât să respectăm condițiile legale)
 • 8:00 Startul Drumeției Interconectivității din Piața Centrală
 • Desfășurarea concursului cu probele de Maraton, Semimaraton și Cursa de 10 km
 • 15:00 Cursa Copiilor
 • Dansuri și cântece populare
 • 17:30 Premierea
 • 22:00 Foc de tabără la Tăul Brazi

Duminică, 4 septembrie

 • Tururi la Galeriile Romane și Școala Gimnazială „Simion Balint”
 • 9:00 – 10:00 primul tur
 • 10:00 – 11:00 al doilea tur
 • Turul Monumentelor, Bisericilor și Școlii Gimnaziale „Simion Balint”
 • Întâlnire cu reprezentanţii proiectelor locale pentru a discuta despre o posibilă susţinere, colaborare sau dezvoltare a lor: Adoptă o casă cu Claudia Apostol și Cercetași Roșia Montană și Made in Roșia Montană cu Tică Darie.

Programul Copiii Daci, Familia Pachamama:

Joi, 1 septembrie:

 • Atelier de lectură – Povești alese, program de 2 ore

Coordonator: Prof. Stefan Salagean – Profesor de Istorie, Ambasador Roșia Montană Marathon

 • Atelier de pictură – Reprezentare în orice tehnică de lucru

Coordonator:  Inv. Sîngeorzan Maria Amalia

 • Povestea Pachamama, Descoperirea Auruui Interior

Coordonator: Alexandra Postelnicu, Pshiholog + invitati surpriza Ambasadori Cheile Genelor Romania

 • „Seara ludica la ceaun” cu toți copiii participanți la lectură. Părinții nu au acces!

Vineri, 2 septembrie:

 • Ateliere cu copiii

Coordonatori: – Ștefania Sălăgean – Ambasador Roșia Montană Marathon

Geta Manolache – Ambasador Roșia Montană Marathon

 • Concurs de orientare cu Geta Manolache
 • Movie Night – Cinemateca filmelor istorice
 • Partener în educația viitorului – Comunitatea Cheia Genelor

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Sănătății: Din toamnă se vor putea deschide centre de vaccinare anti-COVID și în unități medicale

Publicat

Din toamnă, în cazul în care va exista interes, se vor putea deschide centre de vaccinare anti-COVID-19 şi în unităţi medicale, a declarat joi ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Sunt convins că în această toamnă, mai ales dacă va veni vaccinul cu noua formulă şi va exista interes pentru vaccinare, acest inconvenient va fi depăşit, noi ne organizăm ca să putem să facem vaccinare şi în alte instituţii medicale cu excepţia medicilor de familie. O să promovăm acte normative în acest sens încât toate unităţile medicale să poată să organizeze centre de vaccinare şi împotriva COVID ca să nu existe ştiu eu limitarea accesului oamenilor la vaccinare să trebuiască să meargă la 50 de km să se vaccineze să se poată vaccina mult mai aproape de domiciliu”, a explicat Rafila, citat de Agerpres.

„Suntem medici, avem pacienţi pe listă şi măcar pacienţii de pe listă ar trebuie să îi vaccinăm dacă ei doresc. Aşa cred eu. (…)

Ca să putem să controlăm această campanie de vaccinare, nu în sensul controlului, ci în sensul oferirii accesului la vaccinare pentru pacienţi vom deschide centre de vaccinare în unităţi medicale. Dar vă aduc aminte că şi cabinetul medicului de familie este totuşi o unitate medicală”, a mai susţinut ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Pedeapsă cu suspendare pentru un german care a vândut mii de piese de tezaur dacic furate din Munții Orăștiei – Sarmisegetusa

Publicat

Cetăţeanul german Pop Zeno, acuzat că a deţinut şi vândut piese de tezaur furate din situl arheologic din Munţii Orăştiei – Sarmizegetusa Regia, printre care o brăţară de aur de aproape un kilogram, podoabe dacice, monede geto-dacice, monede romane şi artefacte din ceramică şi piatră, a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti la 3 ani închisoare cu suspendare.

Potrivit Agerpres, la instanţa de fond, Pop Zeno a primit doi ani cu suspendare pentru tăinuire, pedeapsă mărită de Curtea de Apel Bucureşti la trei ani, dar tot cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani.

Germanul va trebui să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile în cadrul Administraţiei Domeniului Public Bucureşti – Sector 1 sau în cadrul Poliţiei Locale a Sectorului 1.

Curtea a menţinut dispoziţiile Tribunalului Bucureşti (instanţa de fond) pe latură civilă. Astfel, cetăţeanul german trebuie să plătească Ministerului Culturii daune materiale de 72.654 euro.

Măsura asiguratorie impusă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, revocată de o instanță din Germania

Rămâne de văzut cum va fi recuperată această sumă, de vreme ce instanţa din România a constatat că măsura asigurătorie instituită asupra bunurilor imobile aparţinând lui Pop Zeno (prin ordonanţa nr. 733/P/2014 din 14.04.2016 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia), respectiv două terenuri de 819 mp şi 431 mp (în scopul garantării executării cheltuielilor judiciare şi reparării pagubei produse prin infracţiune) a fost revocată la data de 08.04.2021 prin hotărârea definitivă a Curţii de Apel Linz.

Sute de monede romane și dacice și brățări de argint confiscate

De asemenea, Tribunalul Bucureşti a dispus confiscarea de la german a mai multor bunuri: 473 monede de argint romane republicane şi dacice, 7 brăţări din argint, un colier şi 23 de monede geto-dacice. Aceste bunuri au fost predate României, în baza unei decizii a Tribunalului din Salzburg în anul 2017.

Pe de altă parte, judecătorii au respins cererea procurorilor de confiscare a altor bunuri, respectiv 10 artefacte arheologice din ceramică sau piatră, care vor fi restituite cetăţeanului german. A fost respinsă şi cererea de confiscarea a sumei de 72.150 euro, reprezentând banii obţinuţi prin tranzacţionarea unor monede.

Magistraţii nu au fost de acord nici cu confiscarea unei brăţări plurispiralice din aur în greutate de 933,4 grame, aflată în custodia Muzeului Naţional de Istorie a României.

Potrivit Parchetului General, în perioada 2005 – 2015, prin ascunderea sau disimularea adevăratei naturi a provenienţei şi a proprietăţii bunurilor, Pop Zeno a dobândit, deţinut şi transferat prin vânzare numeroase bunuri aparţinând patrimoniului cultural naţional, furate din situri arheologice din România.

Astfel, în cursul anului 2006, Pop Zeno a vândut unui colecţionar bulgar o brăţară multispiralică din aur (în greutate de 933,4 g sustrasă din Rezervaţia Arheologică din Munţii Orăştiei – situl arheologic Sarmizegetusa Regia, dobândită în 2005), obiect pe care l-a prezentat cumpărătorului ca aparţinând unei colecţii private.

Acesta a dobândit şi deţinut 18 podoabe dacice de argint, 23 de monede geto-dacice (ce fac parte din cel puţin patru tezaure monetare dispersate), un lot de 473 de monede de argint romane republicane şi dacice, precum şi 10 artefacte arheologice din ceramică sau piatră, cunoscând că provin din comiterea de infracţiuni de pe teritoriul României.

Totodată, conform unor facturi datate în perioada 2007 – 2013, Pop Zeno a tranzacţionat către diferite persoane sau societăţi (din Europa şi Statele Unite) peste o mie de monede (Lysimach, Solidi Iustinianians, stateri de aur tip Lysimach, denari romani republicani, o drahmă est celtică).

Conform Parchetului General, intermedierea valorificării acestor bunuri a fost efectuată de persoane care şi-au asumat rolul de spălători de bani şi artefacte, unele trimise în judecată, respectiv condamnate în alte cauze instrumentate de Ministerul Public.

Tipurile monetare identificate prin facturile anterior menţionate au fost recuperate de autorităţile judiciare şi în alte cauze penale, unele soluţionate definitiv, iar altele aflate în curs de soluţionare, în urma expertizelor efectuate stabilindu-se că provin din tezaure monetare sustrase din siturile arheologice româneşti.

Parchetul precizează că brăţara plurispiralică din aur a fost restituită autorităţilor judiciare române la 9 mai 2011, în baza unei despăgubiri acordate în condiţiile Convenţiei UNIDROIT colecţionarului de bună credinţă care a cooperat cu organele judiciare.

A 13-a brățară dacică din aur recuperată de autoritățile române

Brăţara se află în prezent în custodia Muzeului Naţional de Istorie a României din Bucureşti şi aparţine patrimoniului cultural naţional, categoria Tezaur.

Piesa reprezintă a 13-a brăţară recuperată de autorităţile române (dintr-un total de 15 brăţări sustrase în perioada 2000 – 2001 din siturile arheologice), stabilindu-se că, similar celor 12 brăţări plurispiralice din aur expertizate anterior, locul de provenienţă este situl arheologic Sarmizegetusa Regia (capitala Daciei), punctul arheologic Căprăreaţa, aparţinând unui tezaur regal ascuns în centrul regatului dac.

Alte obiecte recuperate – 473 de monede şi 18 podoabe dacice din argint – au fost repatriate şi se află în custodia Muzeului Naţional de Istorie a României.

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

FOTO: Se lucrează cu motoarele turate pe șantierul Sălii Polivalente din Blaj. Cum arată construcția, la începutul lunii august

Publicat

Se lucrează cu motoarele turate pe șantierul Sălii Polivalente din municipiul Blaj. Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a publicat joi o serie de imagini cu lucrările aflate în desfășurare pe malul râului Târnava Mare. 

Sala Polivalentă va avea o capacitate de 2.000 de locuri și urmează să fie finalizată în acest an. Clădirea va fi dotată cu spațiile și echipamentele necesare care să asigure desfășurarea în cele mai bune condiții a competițiilor sportive.

Reamintim faptul că lucrările la Sala Polivalentă de la Blaj au reînceput la mijlocul lunii aprilie 2021, după ce Primăria a predat amplasamentul firmei care a câștigat licitația, ACI Cluj-Napoca SA.

Investiția este finanţată din bugetul local al Municipiului Blaj şi din bugetul judeţului Alba, printr-un parteneriat între Primăria municipiului Blaj şi Consiliul Judeţean Alba.

Noua sală va fi dotată cu spațiile și echipamentele necesare care să asigure desfășurarea în cele mai bine condiții a competițiilor sportive, conform cerințelor de omologare a sălilor de sport:

 • CEV Voleyball Competitions Regulations 2016 (categoria 3)
 • EHF Arena Construction Manual (teren handbal 48 x 28 m)
 • FIBA Europe – Official Basketball Rules
 • ITF tennis

Principalele grupe de funcțiuni ale sălii și distribuția lor spațială

Holul principal și zona de primire

 • sunt amplasate pe latura scurtă a clădirii, având orientare nordică și o accesibilitate prin intermediul unui portic deschis spre râul Târnava Mare. Întreg spațiul holului s-a gândit a fi vitrat spre albia râului și digul de protecție, considerat pe viitor ca zonă de promenadă nouă a orașului. Deasemenea holul se dezvoltă pe verticală printr-o supantă ce deservește direct gradenele. Accesul spre acestea cât și la nivelul terenului de joc se realizează prin  intermediul a două rampe de scară dispuse simetric în axul intrării principale. În acest fel holul principal poate servi ca accesibilitate în cazul unor utilizări multiple ale sălii prin încărcarea cu public atât a gradenelor cât și a suprafeței de joc. Deplasarea persoanelor cu dizabilități este facilitată prin intermediul unui ascensor de persoane.

Sala pentru competiții sportive

 • are o înălțime liberă de 13,10 m și este dimensionată în plan 50×28 m conform Normelor europene de desfășurare a meciurilor de handbal, ce necesită cel mai generos spațiu. Marcajul permite desfășurarea și a meciurilor de volei, handbal, baschet și tenis. Lumina și ventilația sălii sunt controlate prin funcții mecanice, asigurând flexibilitatea organizării multiplelor evenimente sportive și non-sportive. Accesul publicului este permis prin intermediul holului principal, iar evacuarea se face pe cele două laturi scurte ale clădirii, sau direct în exterior de la nivelul suprafeței terenului de joc. În cazul competițiilor sportive accesul sportivilor și al oficialilor se realizează prin spații destinate fiecărei categorii de utilizatori în parte. Spațiile tehnice pentru regie și sunet sunt amplasate pe latura lungă a terenului.

Gradenele pentru public

 • sunt fixe, fiind dispuse pe cele două laturi lungi ale terenului de joc, garantând cea mai bună vizibilitate pentru toți spectatorii. Acestea sunt deservite de foaiere și circulații pe tot conturul clădirii, permițând accesul rapid de la un punct la altul al sălii și asigurâd o mare flexibilitate în organizarea diverselor evenimente sportive și non-sportive. Evacuarea publicului se realizează prin intermediul acestoe foaiere și circulații și ulterior prin patru rampe de scară dispuse pe laturile scurte ale clădirii. La nivelul foaierelor sunt amplasate și grupurile sanitare pe sexe și pentru persoanele cu dizabilități.

Funcțiuni pentru protocol și V.I.P.

 • accesul VIP este propus la demisol, pe latura lungă estică a clădirii, în imediata apropiere a locurilor de parcare destinată acestei categorii de utilizatori. Accesul acestora la zona de gradene se realizează prin intermediul unui hol de primire cu garderobă și a unei scări. Sectorul VIP beneficiază de o zonă de protocol și de tribună proprie și se află deasemenea în directă legătură cu sala de conferințe de la demisol.

Funcțiuni pentru sportivi și oficiali

 • sunt dispuse la demisol sub gradenele de pe latura din stânga și sub holul principal de intrare. Accesul acestora în clădire se realizează pe colțul sud-vestic al clădirii, în imediata apropiere a parcării pentru cele două autocare. În distribuția funcțională s-a respectat delimitarea clară a acesului murdar și curat, precum și gruparea principalelor funcțiuni ale acestui sector: vestiare sportivi, vestiare arbitri, vestiare antrenori, sala de forță cu vestiar propriu, zona de relaxare sportivi, cabinet medical și cabinet antidoping. Accesul acestora pe suprafața de joc este posibilă prin vomitoriu în gradene, destinate separat pentru sportivi și antrenori, respectiv arbitrii.

Funcțiuni pentru presă și mass-media

 • acestea sunt grupate la demisol și parter, având asigurat accesul pe verticală prin intermediul unei scări și a unui lift propriu. Intrarea destinată presei este poziționată în vecinătatea locurilor de parcare ale acesteia, pe colțul sud-estic al clădirii. S-a urmărit realizarea unei legături facile între holul mass-media și sala de conferințe. Totodată s-a propus un spațiu de regrupare presă cu grup sanitar propriu, care intermediază accesul în spațiul de joc printr-un vomitoriu, atunci când evenimentele sportive sau non-sportive din sală o necesită. Cabinele pentru transmisiuni sportive sunt poziționate pe latura scurtă a terenului de joc, pe latura opusă holului principal, fiind deservite la același nivel de un spațiu de recreere și de grupuri sanitare proprii.

Funcțiuni pentru administrație

 • se regăsesc la parter, ocupând o parte din zona de sub gradenele din partea stângă a terenului de competiții. Acestea au un acces separat, din spatele clădirii, putând funcționa independent.

Funcțiuni tehnice și de depozitare

 • sunt amplasate la demisol sub gradenele sălii polivalente. Acestea beneficiază de un acces cu rampă din exterior, care permite aprovizionarea lor, dar și a sălii de competiție cu diverse materiale sau obiecte agabaritice, în funcție de evenimentul găzduit la interior. În configurația lor s-a urmărit ventilarea lor naturală și respectare normelor cu privire la riscul la incendiu sau explozie

sursa foto: Ion Dumitrel

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax