Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lățimea benzilor de pe unele drumuri naționale va fi redusă de la 3,5 la 3 metri, pentru amenajarea unei benzi suplimentare

Publicat

Lățimea benzilor de pe unele drumuri naționale va fi redusă de la 3,5 metri la 3 metri, potrivit unui proiect al Ministerului Transporturilor. Autoritățile încearcă în acest fel să crească siguranța rutieră după modelul unui proiect pilot implementat deja pe DN 2, în Ialomița. 

Reducerea lățimii benzilor va permite amenajarea unor benzi suplimentare, fără exproprieri în zona intersecțiilor sau amenajarea unor insule în zona trecerilor de pietoni.

Pentru modificarea legislației, Ministerul Transporturilor a prezentat Proiectul unui Ordin de ministru, normele tehnice fiind aprobate în Consiliul Tehnic și Economic al Companiei de Drumuri încă din 2020.

Totodată, ministerul de resort susține că, prin îngustarea benzilor de circulație, „se reduce viteza” și scade riscul de accidente, potrivit Economedia.ro.

Cel mai mare avantaj al proiectului pentru reducerea lățimii benzii de circulație este că permite continuarea proiectului de resistematizare rutieră 2+1 început în 2019 pe DN 2 în Ialomița.

Practic, pe 10 kilometri, carosabilul prevăzut inițial cu o bandă pe sens și acostament lărgit a fost reconfigurat alternativ la sistemul 2+1, adică o bandă pe un sens și două benzi pe sensul opus, fiind 4 tronsoane de aproximativ 2,5 kilometri care alternează.

Măsura a fost insistent cerută în ultimii 2 ani, după ce pe DN 2 (cunoscut drept Drumul Morții sau Drumul Crucilor) s-au produs mai multe accidente frontale cu numeroase victime.

Din 2019 și până la accidentul din septembrie 2021 nicio persoană nu și-a mai pierdut viața.

Sursă: Economedia.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate