Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lecţii de prelungire a vieţii pentru vârstnici, de Ziua Mondială a Sănătăţii

Publicat

Pe data de 7 aprilie, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Sănătăţii. În acest an, protagoniştii acestei Zile sunt persoanele de vârsta a treia. Direcţia de Sănătate Publică Alba, în parteneriat cu Direcţia de Asistenţă Socială organizează activităţi dedicate vârstnicilor: miercuri, la Centrul de Zi, a avut loc o întâlnire în cadrul căreia a fost promovată Ziua Sănătăţii, iar vineri, la Ighiu, un grup de copii vor avea un program de activităţi fizice de menţinere a sănătăţii, dedicate persoanelor în vârstă.

„O stare bună de sănătate, adaugă viaţă anilor. Vârstnici sănătoşi, activi şi fericiţi”, acesta este sloganul Zilei Sănătăţii în România, iar principalii beneficiari ai programului prilejuit de această zi sunt persoanele de peste 60-65 de ani. La nivel european, tema anului 2012 este „Sănătate şi îmbătrânire” şi are ca scop promovarea îmbătrânirii active şi a solidarităţii dintre generaţii.

Dr. Olimpia Candrea şi dr. Adela Cristescu au vorbit miercuri, în conferinţă de presă, despre activităţile dedicate persoanelor vârstnice, desfăşurate în săptămâna 2-7 aprilie.

Activităţile au început miercuri la Centrul de Zi, cu o întâlnire de discuţii despre mesajul Zilei Mondiale a Sănătăţii, în care vârstnicii au primit din partea DSP materiale promoţionale (broşuri şi căni inscripţionate cu sloganul Zilei Sănătăţii din acest an: „Vârstnici sănătoşi, activi şi fericiţi”). Tot miercuri a avut loc un schimb de experienţă cu un grup de vârstnici din Turda. Vineri, 6 aprilie, la Ighiu, se va desfăşura o acţiune în parteneriat cu Primăria, în care un grup de copii vor dedica vârstnicilor activităţi fizice de menţinere a sănătăţii.

La întâlnirea de la Centrul de Zi, medicii i-au informat pe vârstnici despre factorii de risc pentru sănătate, controlabili şi necontrolabili, cu accent pe combaterea celor controlabili: fumatul, alcoolul, sedentarismul, stresul, hipertensiunea arterială, diabetul, colesterolul şi despre măsurile care se pot lua pentru a combate afecţiunile care survin din cauza acestora.

Dr. Adela Cristescu, director executiv al Direcţiei de Asisenţă Socială din cadrul Primăriei Alba Iulia, a vorbit despre activităţile de la Centrul de Zi, cu ocazia Zilei Sănătăţii: „Încercăm să îi păstrăm în activitate pe vârstnici şi am iniţiat activităţi pe care le-am considerat potrivite într-un centru de Zi, pliate pe dorinţele lor: o revistă a cărei colectiv de redacţie e format din membri ai Centrului de Zi, un grup folcloric care provine din rândul beneficiarilor. Joi se vor acorda diplome absolvenţilor cursului de IT, un fel de universitate pentru persoane de vârsta a treia. Cursuri de limbi străine, engleză, spaniolă. De asemenea, de două luni, asistentul medical din Centru şi asistentul medical comunitar fac un program de gimnastică de întreţinere cu vârstnicii”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. atti

    joi, 05.04.2012 at 11:22

    ERA MAI BINE DACA VORBEAU DESPRE DESCHIDEREA DE SPITALE, ASISTENTA MEDICALA GRATIS PENTRU SARACI, PENSIONARI, MEDICAMENTE IEFTINE, O ATENTIE MAI OMENEASCA VASTNICILOR, CRESTEREA PENSIEI , CONFORM LEGI VOTATA DE ACTUALA PUTERE IN PARLAMENT, DAR NEAPLICATA.IN REST CANPANIA, SI ACTIUNI DE PROPAGANDA NU CRESC NIVELUL DE TRAI, DE SANATATE, NUMAI CU MASURI CONCRETE SOCIALE DE CARE A UITAT GUVERNUL BASESCU.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax