Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea antifumat: Măsuri la instituţii publice din Alba Iulia, după aplicarea interdicţiilor privind fumatul în spaţiile închise

Publicat

tineri

tineri fumat Odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 15/2016 care interzice complet fumatul în spaţiile publice închise, în interiorul clădirilor care servesc drept sedii ale instituţiilor publice nu se vor mai aprinde ţigări, de joi, 17 martie. Astfel, orice funcţionar fumător sau cetăţeni care vor să-şi aprindă ţigările în aceste locaţii trebuie să cunoască noile reguli şi măsuri luate de instituţii.

Vezi şi GUVERN: GHIDUL de aplicare a Legii antifumat ce intră în vigoare de JOI. OFICIAL: Spaţiile în care nu se fumează, obligaţii şi cine dă amenzi

Curtea de Apel Alba Iulia va amenaja în curtea interioară a sediului din Piaţa Ion I.C. Brătianu, un foişor în care să se poată fuma. Desigur, în spaţiile publice închise, adică în birouri, fumatul va fi interzis.

„Legea nu prevede obligativitatea amenajării unui spaţiu pentru fumătorii din instituţiile publice în afara clădirii însă, având în vedere faptul că în imobilul în care se află sediul instanţei îşi desfăşoară activitatea personalul mai multor instituţii publice şi că această clădire are prevăzută curte interioară, conducerea Curţii de Apel Alba Iulia a iniţiat un proiect de refuncţionalizare a curţii interioare deschise pentru a putea fi utilizată ca spaţiu pentru fumat”, arată reprezentanţii instanţei.

Reamintim că în clădirea unde se află Curtea de Apel Alba Iulia sunt şi sediile Consiliului Judeţean, Instituţiei Prefectului, dar şi ale altor instituţii publice.

La Primăria Alba Iulia nu se va amenaja niciun spațiu special pentru fumători. Chiar şi primarul va fi nevoit să iasă în fața primăriei dacă vrea să fumeze.

La sediul Administraţiei Finanţelor Publice Alba vor fi respectate aceleaşi condiţii. Interzis la fumat în birouri, fiind disponibil spaţiul exterior şi cel de la ultimul nivel, unde este amenajat un spaţiu deschis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax