Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Legea care îngroapă banii cash, întoarsă la comisii. Ce modificări va suferi proiectul care interzicea plata salariilor în numerar

Publicat

Un proiect care prevedea ca salariile să fie plătite, cu puține excepții, direct pe card și care ar fi presupus o diminuare substanțială a tranzacțiilor cash, depus depus anul trecut de parlamentari din coaliția de guvernare, se întoarce la comisii și va fi modificată. 

După reacțiile publice, aceștia au decis să înlocuiască obligația tuturor angajatorilor de a plăti salariile doar pe card, cu un drept al angajaților de a opta, dacă doresc, pentru încasarea prin mijloace electronice.

Citește și Amendă pentru refuzul plății cu cardul. DOCUMENT – Modificări fiscale: amenzi mai mari, noi fapte sancționate

Proiectul de lege inițiat anul trecut, la finele lunii octombrie de deputatul PNL George Tuţă şi senatorul PSD Radu Oprea, alături de peste alţi 100 de parlamentari cosemnatari, care ar fi interzis plata salariilor în numerar se va întoarce la comisii.

Cei doi inițiatori vor înlocui obligația plății pe card cu dreptul salariatului de a opta, scrie Profit.ro.

“Vom trimite înapoi la comisiile de specialitate proiectul pentru următoarele două săptămâni pentru noi amendamente care să înlocuiască obligația tuturor angajatorilor de a plăti salariile doar pe card, indiferent de preferințele angajaților, cu un drept al angajaților de a opta, dacă doresc, pentru încasarea prin mijloace electronice”, a declarat, pentru Profit.ro, unul dintre inițiatorii legii, deputatului PNL George-Cristian Tuță.

Legea care îngroapă banii cash: Acordarea salariilor în numerar, INTERZISĂ. Obligații pentru comercianți. Proiect adoptat la Senat

Reîntoarcerea la comisiile de buget-finanțe și de industrii se va face la cererea inițiatorilor, parlamentarii George-Cristian Tuță și Radu Oprea.

“La comisia de buget finanțe va fi introdus amendament prin care să stabilească un drept al angajaților de a opta pentru plata pe card, în locul obligației angajatorilor de a plăti doar pe card din forma actuală. Proiectul va merge apoi din nou și la comisia de industrii pentru aprobare, înainte de plen”, a precizat George Tuță.

Vezi și Modificări la plățile și încasările cash, de la 1 noiembrie. Care vor fi limitele pentru tranzacțiile în numerar

În cazul pensiilor, obligația încasării doar pe card pentru care cei nu intră în categoria consumatorilor vulnerabili, definiți ca având venituri mai mici de 60% din salariul mediu brut pe economie (circa 4.000 de lei), prevăzută în forma inițială, a fost eliminată deja la Senat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. vasi

    luni, 08.05.2023 at 16:44

    Bai cat de prosti puteti fii , cine credeti ca ii intreaba pe angajati cum vor salariu, patronii daca nu vor sa plateasca prin banca le baga pumnul in gura sau ii dau afara, vorbim de firmele mici, si inca ceva angajatii care n-au carte nici nu stiu cat ar trebuii sa ia dupa lege si se trezesc ca iau mai putin. Deci nu conteaza din nou omul , plebea ,sa fie bine pentru boierii. Bai baieti coboriti din palate si jos si vedeti realitatea pana nu este prea tarziu ,ca romanul voteaza si la suparare si daca nu crede in doctrina exemplu AUR infintat inainte de alegeri ???????????? inca un pic si o sa infintam din nou comunismul dar sub o alta denumire si este vai de voi toti ca va confisca tot si ce aveti legal si ilegal.(ISTORIA IN TOT DEAUNA SE REPETA)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax