Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea care interzice fumatul în spațiile publice, modificată în comisa de sănătate. Țigările vor putea fi expuse în rafturile magazinelor

Publicat

fara tigari

fara tigari Comisia pentru sănătate din Camera Deputaților, care a amânat de două ori deciziile privind fumatul în locurile publice, s-a reunit vineri și a întocmit un raport favorabil acestui proiect de lege, după ce a introdus un amendament- țigările vor putea fi expuse în rafturile magazinelor.

Parlamentarii din această comisie au luat decizia să scoată din proiectul de lege articolul contestat de Consiliul Concurenței. E vorba de acea prevedere care interzicea comercianților să afișeze produsele din tutun în zonele obligatorii de trecere. Cei de la Consiliul Concurenței subliniau că nu se înțelege prea exact ce înseamnă „zone obligatorii de trecere”, iar dacă parlamentarii se referă la casele de marcat, ei atrăgeau atenția că sunt multe magazine foarte mici care nu pot să-și afișeze produsele din tutun în altă parte.

Aceasta a fost o discuție care s-a purtat în urmă cu două săptămâni, în momentul în care de pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților a fost scos peste noapte acest proiectce interzice complet fumatul în toate spațiile publice închise. A mai trecut o săptămână până când aleșii s-au hotărât să retrimită documentul la Comisia pentru sănătate pentru un nou raport.

Săptămâna aceasta, marți, invitații au venit la comisia pentru sănătate pentru a-și susține punctul de vedere, însă nu i-au găsit și pe parlamentari.

Raportul va ajunge, așadar, cel mai probabil luni, în Camera Deputaților, însă probabil nu va fi votat săptămâna viitoare, pentru că atunci va fi plen reunit pentru dezbaterea și votarea proiectului de buget. E posibil ca textul să ajungă peste două săptămâni la vot în Camera Deputaților.

 

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax