Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea DESCENTRALIZĂRII: Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Senatului și a Camerei Deputaților. Vezi declarațiile premierului Ponta

Publicat

Deputații și senatorii s-au reunit, marţi, în şedinţă comună, în care Guvernul şi-a angajat răspunderea asupra proiectului legii descentralizării. În discursul susţinut în plenul Parlamentului, premierul Victor Ponta a afirmat că descentralizarea va conferi mai multă autoritate aleşilor locali şi va rupe definitiv România de trecutul centralist comunist, în pofida „gândirii mioape a propagandei băsiste”.

Citiți și: DESCENTRALIZARE: Ce intră în “curtea” CJ Alba, după marea reformă din administraţie. Proiectul de lege adoptat de Guvern

La şedinţă au participat 451 parlamentari, au fost absenţi 159 și au fost prezenţi primul-ministru Victor Ponta şi membri ai Guvernului.

Preşedintele Camerei Deputaților a anunţat, la începutul şedinţei, că, din informaţiile sale, parlamentarii PDL nu participă la şedinţă.

Ponta: Pentru descentralizare ne-am luptat cu armate de funcţionari. Propaganda băsistă e comunistă

Descentralizarea va conferi mai multă autoritate aleşilor locali şi va rupe definitiv România de trecutul centralist comunist, în pofida „gândirii mioape a propagandei băsiste”, a afirmat premierul Ponta, adăugând că, la transferul de atribuţii, s-a luptat cu „armate de funcţionari” din ministere.

„A existat o mare reticenţă faţă de ideea de descentralizare, apărută din aparatul birocratic din ministere. Au fost bătălii importante cu armatele de funcţionari din ministere care, evident, nu vor să dea nimic din puterile pe care le au”, a spus Ponta.

Potrivit Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost adoptată, în şedinţă comună, prin votul majorităţii senatorilor şi deputaţilor.

Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat.

Guvernul a aprobat 568 de amendamente la proiectul descentralizării, dintr-un total de 2.040 amendamente depuse de către parlamentari, majoritatea legate de forma proiectului, proceduri de tehnică legislativă şi erori materiale din anexe, a afirmat Mirel Palada, consilier al premierului pe comunicare.

El a susţinut că un singur amendament din totalul celor aprobate a intervenit pe fondul de lege, în ceea ce priveşte intabularea unor imobile, pentru ca ulterior să afirme că şi acesta este tot o „corectură pe formă”.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax