Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea graţierii a fost adoptată tacit de Senat. Proiectul a trecut de prima cameră fără modificările aduse în Parlament

Publicat

inchisoare

inchisoareLegea grațierii a fost adoptată tacit de Senat. Proiectul a trecut de prima cameră fără modificările aduse până acum în Parlament, după luni de dezbateri şi amendamente controversate. Actul normativ va ajunge, în forma gândită de Ministerul Justiției, pe masa deputaților, aşa cum a cerut preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Marți, 23 mai, a expirat termenul în care ar fi trebuit dezbătut și aprobat, în Senat, proiectul legii grațierii. Luni, conducerea Camerei Superioare a refuzat punerea proiectului pe ordinea de zi a plenului, pe motiv că nu a venit încă raportul suplimentar al Comisiei juridice. Prin urmare, proiectul se consideră acum adoptat în forma primită de la Guvern, fără a se lua în considerare amendamentele aleșilor.

Dezbaterile din Senat au fost suspendate după scandalul provocat de o serie de amendamente aduse proiectului. Este vorba despre acele modificări care ar fi inclus condamnații pentru corupție pe lista beneficiarilor de clemență. După ce oamenii au ieşit în stradă, în semn de protest, Liviu Dragnea a dat asigurări că persoanele condamnate pentru corupție nu se vor regăsi pe lista celor care pot cere grațierea.

PNL și USR consideră că legea nu va soluționa problema supraaglomerării din penitenciare.

Potrivit iniţiativei, ar urma să fie graţiate integral pedepsele de până la cinci ani de închisoare, parţial persoanele care au în întreţinere minori cu vârsta de până la 14 ani, iar cei care au comis infracţiuni cu violenţă şi cei care au săvârşit fapte de corupţie sunt exceptaţi de la a fi graţiaţi.

surse: realitatea.net, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax