Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Legea pensiilor speciale: comisiile din Senat au dat raport favorabil, prin punerea acesteia în acord cu decizia CCR

Publicat

Senat

Legea pensiilor speciale a primit raport favorabil, prin prin punerea acesteia în acord cu decizia CCR, de la Comisiile pentru muncă, juridică, apărare şi constituţionalitate ale Senatului.

Au fost înregistrate 43 voturi „pentru”, 7 „împotrivă” şi 2 abţineri. Vezi și Modificări importante în noua lege e pensiilor

Amendamentele Opoziţiei au fost respinse în bloc, fiind adoptate doar un set comun de amendamente ale parlamentarilor puterii.

În 2 august, Curtea Constituţională a României a decis să retrimită în Parlament Legea de modificare a pensiilor speciale, după ce unele articole au fost declarate neconstituţionale.

Preşedintele Comisiei de muncă a Senatului, Ion Rotaru, a precizat că, dintre articolele modificate pentru punerea în acord a legii cu decizia CCR din 2 august, doar 11 includ pe modificări de fond.

Senatorul USR Ştefan Pălărie şi-a exprimat nemulţumirea faţă de actuala formă a legii, ceea ce ar însemna, în opinia acestuia, că „că nici peste 20 de ani nu vor fi eliminate pensiile speciale”. El a criticat şi timpul foarte scurt, de aproximativ 12 ore, în care au putut analiza amendamentele propuse de putere.

Potrivit lui Ion Rotaru, legea ar putea intra în dezbaterea plenului Senatului miercuri, ca primă Cameră sesizată la reexaminare după decizia CCR.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 10.10.2023 at 19:57

    Nu mai umblaţi cu abureli PSD-iste, că legile speciale nu vor dispărea nicodată. Au făcut acest lucru pentru a mai scădea presiunea cu aceste pensii. Cum adică, PNL-ul le-a propus şi acum să le desfinţeze ? Ăştia-s oameni serioşi, nimeni nu-i mai bagă-n seamă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax