Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea prin care profesorii universitari pot fi şefi de secţii în spitalele publice a fost promulgată. Condiţii: vârsta maximă 70 de ani şi aprobarea managerului

Publicat

medicLegea care prevede că în unitățile sanitare publice profesorii universitari și academicienii pot ocupa funcții de șef de secție până la vârsta de 70 de ani, cu aprobarea managerului și cu avizul consiliului de administrație al spitalului, a fost promulgată, marţi, de preşedintele Traian Băsescu.

Potrivit Administrației Prezidențiale, șeful statului a semnat marți decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Art. 184 alin. (6) și (11) din Legea nr. 95/ 2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Citeşte şi CONCURSURI în DECEMBRIE pentru posturile de şef secţie la Spitalul Judeţean Alba

Potrivit legii, art. 184 alin (11) din Legea 95/2006 se modifică după cum urmează: „în unitățile sanitare publice profesorii universitari, medicii membri titulari și membri corespondenți ai Academiei de Științe Medicale și ai Academiei Române, medicii primari doctori în științe medicale pot ocupa funcții de șef de secție până la vârsta de 70 de ani, cu aprobarea managerului și cu avizul consiliului de administrație al spitalului”.

De asemenea, alin. (6) art. 184 din aceeași lege se modifică astfel: „în spitalele clinice, secțiile, laboratoarele și serviciile medicale clinice funcția de șef de secție, șef de laborator, șef de serviciu medical și director medical se ocupă de cadrul didactic recomandat de senatul instituției de învățământ medical superior în cauză, cu aprobarea managerului și cu avizul consiliului de administrație al spitalului”.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax